• DOLAR 32.698
  • EURO 35.468
  • ALTIN 2479.079
  • ...
Brezilya Devlet Başkanı Lula da Silva: BU SOYKIRIM DEĞİLSE SOYKIRIMIN  NE OLDUĞUNU BİLMİYORUM
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bogota

Rio de Janeiro kentinde düzenlenen bir etkinlikte konuşan Lula da Silva, işgal rejiminin Gazze'ye yönelik saldırılarını bir kez daha "soykırım" olarak nitelendirdi. Lula da Silva, "israil hükümetinin Filistin halkına yaptığı şey bir savaş değil, soykırımdır çünkü kadınları ve çocukları öldürüyorlar. Askerler ölmüyor, kadınlar ve çocuklar hastanede ölüyor. Bu bir soykırım değilse, soykırımın ne olduğunu bilmiyorum." değerlendirmesinde bulundu. İşgal rejimi ile uyum içinde "özgür ve bağımsız" bir Filistin devletini savunduklarını vurgulayan Lula da Silva, bu konuda politikalarının "net" olduğunu belirtti.

BM GÜVENLİK KONSEYİ'NE ELEŞTİRİ

Lula da Silva, Birleşmiş Milletler (BM) Güvenlik Konseyi'ne de tepki göstererek, "Bugün hiçbir şeyi temsil etmiyor, herhangi bir karar almıyor yani barış için hiçbir şey yapmıyor. Bugün dünyada ikiyüzlülük çok fazla, politika ise oldukça az. Gazze'de olanları kabul etmediğimiz gibi, Ukrayna'daki savaşı da kabul edemeyiz." dedi. BM Güvenlik Konseyi'nde reform gerçekleştirilmesi için ellerinden geleni yapmaya kararlı olduklarının altını çizen Lula da Silva, veto hakkına sahip ülkelerin demokratik davranmadığını kaydetti. Gazze'ye Ekim 2023'ten bu yana yapılan saldırılarda çoğu kadın ve çocuk 30 bini aşkın kişinin hayatını kaybettiğine işaret eden Lula da Silva, "İnsanların, Gazze'de olup biteni anlamaması mümkün değil." diye konuştu.

DIŞİŞLERİ BAKANI VİEİRA'DAN, İŞGALCİ KATZ'A CEVAP

Brezilya Dışişleri Bakanı Mauro Vieira da açıklamasında, işgal rejiminin sözde Dışişleri Bakanı Yisrael Katz'ın, Lula da Silva'ya yönelik "özür dileyip sözlerini geri alana kadar israil'de istenmeyen kişi olacağını" şeklindeki sözlerine tepki gösterdi. Vieira, "onurlu bir duruş" sergilediklerini ve bu konudaki duruşlarını değiştirmeyeceklerini belirtti. Lula da Silva, 18 Şubat'taki açıklamasında, işgal rejiminin Gazze'yi işgalini, "soykırım" ifadesiyle nitelendirmiş ve Nazi lider Adolf Hitler'in yaptıklarına benzetmişti.  AA

Zalimlikte Moğolları geride bıraktılar

İŞGALCİ GAZZE’DE 447 CAMİYİ YIKTI

Gazze'deki hükümetin Medya Ofisi Genel Müdürü İsmail es-Sevabite, "Siyonist rejim Gazze'de 183 camiyi tamamen, 264 camiyi ise kısmen yıktı." dedi.

Gazze

Siyonist işgal rejimi savaş uçaklarının son hedefi, Refah'ın orta kesimindeki Şabura'nın Faruk Camii oldu. Şabura'nın en büyük camii konumundaki Faruk Camii, saldırının ardından büyük bir moloz yığınına döndü. Gazze'deki hükümetin Medya Ofisi Genel Müdürü İsmail es-Sevabite, "Siyonist rejim Gazze'de 183 camiyi tamamen, 264 camiyi ise kısmen yıktı." dedi. 22 Şubat'ta Faruk Camii'ne düzenlenen saldırıda meydana gelen yıkımın şimdiye kadarkilerin en büyüğü ve şiddetlisi olduğunu kaydeden Sevabite, saldırılarda 2 tonluk bombaların kullanıldığını belirtti. İbadet yerlerinin doğrudan hedef alınmasının nefret suçu olduğunu vurgulayan Sevabite, "Cami ve kiliseleri sistematik bir şekilde hedef alan işgal rejimi, onlarca mahalleden gelen ezan sesini susturduğu gibi, kilise çanlarını da susturdu" diye konuştu. (İLKHA)

İİT İşgalciyi kınamak için toplandı

KINAMALARINIZ GAZZE’YE

EKMEK SAĞLAMIYOR!

İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) Enformasyon Bakanları Olağanüstü Toplantısı dün İstanbul’da gerçekleşti. 7 Ekim’den bu yana defalarca toplanan İİT kınamaktan öte bir adım atamadı.

İstanbul

İİT Enformasyon Bakanları Olağanüstü Toplantısı dün İstanbul'da, "İşgal Altındaki Filistin Topraklarında İşgalci israil Yönetimi'nin Dezenformasyon Faaliyetleri ve Gazetecilere ve Medya Kuruluşlarına Yönelik Saldırıları" temasıyla gerçekleştirildi. İletişim Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, başkanlığın ev sahipliğinde gerçekleştirilen toplantıda, israil'in 7 Ekim'den bu yana işgal ettiği Filistin topraklarında gazetecilere yönelik saldırıları ve dünya kamuoyuna yönelik dezenformasyon faaliyetleri ele alındı.

İİT üyesi ülkelerin enformasyon bakanları, iletişim ve medyadan sorumlu kurum başkanlarının katılım gösterdiği toplantının açılışını İİT Enformasyon Bakanları Dönem Başkanlığı görevini yürüten Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun ile İİT Genel Sekreteri Hüseyin İbrahim Taha gerçekleştirdi. Toplantıda, Gazze'de sivillerin yanı sıra 132 gazetecinin ölümüne neden olan işgal rejiminin saldırılarıyla dünya kamuoyunu yanıltıcı, yalan haber ve dezenformasyon faaliyetleri detaylı görüşüldü.  AA

Bu haberler de ilginizi çekebilir