• DOLAR 32.244
  • EURO 34.733
  • ALTIN 2448.406
  • ...
Gazzeli çocuk tebeşir satıyor!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İşgal rejimin açlık, susuzluk ve yoksulluk içinde bıraktığı Gazze'de Filistinli küçük kız çocuğu Hala Ebu Umeyra da babası hasta ve yatalak olduğu için 6 kardeşinin geçimini üstlenmek zorunda kaldı.

Tebeşir satarak ailesini günlük ihtiyaçlarını karşılamaya çalışıyor

Yıkıcı savaşın ve açlığın gölgesinde çalışmak zorunda kalan Ebu Umeyra, Gazze Şeridi'nde yerinden edilmiş Filistinlilerin kaldığı Cibaliya Mülteci Kampı'nda tebeşir satarak, ailesinin günlük ihtiyaçlarını karşılamaya çalışıyor.

Bu tebeşirleri, okul hayatı aksayan çocuklarını kendi imkanlarınca eğitmek isteyen sığınmacı aileler ya da resim yapmak isteyen çocuklar kullanıyor.

Yatalak babası ve 6 kardeşiyle göç üstüne göç yaşadı

İşgal rejimin saldırılarıyla evleri yerle bir olan 14 yaşındaki Ebu Umeyra, yatalak babası ve 6 kardeşiyle beraber bu süreçte çok kez yerinden edildi.

Sığındığı Cibaliya Mülteci Kampı'ndaki "Mutlu Yemen" okulunun koridorlarında elinde taşıdığı bir kutu tebeşiri satmaya çalışan Ebu Umeyra,  daha önce Gazze'nin kuzeyindeki Beyt Hanun kasabasının Ebrac en-Nida bölgesinde yaşadıklarını ancak evlerinin işgal saldırıları nedeniyle yıkıldığını söyledi.

Ebu Umeyra, daha sonra Cibaliya'nın kuzeyindeki El-Fahura Okulu'na sığındıklarını, burada da saldırıların hedefi olduklarını ve bir kere daha göç ederek Cibaliya Mülteci Kampı'ndaki El-Yemen Es-Said (Mutlu Yemen) okuluna geldiklerini anlattı.

Babasının hasta ve yatağa bağlı olduğunu ifade eden Ebu Umeyra, "Sığındığımız bu okulda açlık sıkıntısı çekiyoruz. Ne suyumuz ne yemeğimiz ne de elektriğimiz var. Gelir kaynağımız yok. Babam hasta, çalışamıyor. Ben de tebeşir satmak zorunda kaldım." dedi.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir