• DOLAR 32.452
  • EURO 34.658
  • ALTIN 2386.274
  • ...
HÜDA PAR Diyarbakır BB Başkan Adayı Dinç: Belediyelerimizde istişare merkezleri kuracağız
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HÜDA PAR, Hani İlçesine bağlı Gürbüz Mahallesi'nde seçim lokali açılış programını gerçekleştirdi.

Seçim lokali açılışı programı öncesi esnafı ziyaret eden HÜDA PAR Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Faruk Dinç, HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Yılmaz ve Hani Belediye Başkan Adayı İhsan Yaşar vatandaşların ve esnafın sorun sıkıntılarını dinledi.

Açılış sırasında konuşan Dinç, kazandıkları taktirde belediye olarak yapacakları hizmetleri istişareler sonucunda belirleyeceklerini ifade etti.

"Derdimiz size hizmet etmektir"

"Bizim gözümüz koltuklarda, makamlarda, ihalelerde değildir" diyen Dinç, "Hani kararını vermiş. Hani diyor ki biz bu sefer HÜDA PAR'a, İhsan Yaşar'a oy vereceğiz. Gürbüz de diyor ki biz de bu sefer HÜDA PAR diyeceğiz, kendi içimizden, bizden birini seçeceğiz. Sadece Hani ve Gürbüz değil uzun zamandır sahalarda, köy köy, mahalle mahalle, şehir şehir, ilçe ilçe geziyoruz. Allah'a şükürler olsun halkımızın birçoğu artık HÜDA PAR diyor. Evet, şu an iktidarda değiliz belki ama il başkanlığım döneminde yaşanan depremde acil olarak buraya sizin yanınıza geldim. Hangi köyde hasar var, hangi köye çadır ve konteyner lazım diye gezip, halkımızın yanında olmaya çalıştık. Bizim derdimiz hizmet etmektir. Biz biliyoruz ki Allah bize mesuliyet yüklemiş. Biz o mesuliyete göre hareket ederiz. Bizim gözümüz koltuklarda değildir. Bizim gözümüz makamlarda değildir. Bizim gözümüz ihalelerde değildir. Bizim gözümüz de, kalbimiz de toktur. Bizim gözümüz Rabbimizin rızasındadır. Maalesef bugüne kadar seçtiklerimizin dertlerinde hizmet yapmak yoktu. Evet, hepsi aynı değil ama birçoğunun halk diye bir derdi yok. İman varsa imkân da vardır. Bakmayın onların 'yoğunuz' dediklerine, dertleri hizmet etmekse imkân her türlü vardır. "dedi.

"Gelin hep beraber yönetelim"

Belediye olarak yapacakları hizmetleri istişareler sonucunda belirleyeceklerini ifade eden Dinç, "Size şunu söyleyeyim İhsan Hoca sizin için bir fırsattır. Bu fırsat her zaman elimize geçmez. Bu temiz ve emin kardeşimizi şehrinize belediye başkanı olarak seçin. Eğer onu seçerseniz hepiniz kazanırsınız. Belediyemizin projelerinden bir tanesi de gelin hep beraber yönetelim. Bir istişare merkezi kuracağız ve hep beraber karar vereceğiz. Yolarımızı mı yapacağız, fabrika mı yapacağız yani buraya ne hizmet yapacaksak istişarelerle karar alacağız. HÜDA PAR'ın derdi sadece Gürbüz değil tüm İslam coğrafyasıdır. Bizim ciğerimiz yanıyor, geceleri uykumuz gelmiyor, Gazze'deki kardeşlerimizin üzerine bombalar yağıyor. İnşallah İhsan Hoca belediye başkanı olacak ve 1 Nisan'da yapacağı ilk işi Hani Belediyesiyle Gazze'de bir belediyeyi kardeş ilan edecek. Bunu için çalışacağız inşallah." şeklinde konuştu.

HÜDA PAR Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Faruk Dinç'ten sonra söz alan HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Yılmaz, belediye imkânlarından sadece birilerinin değil herkesin faydalanacağını söyledi.

"Belediye imkânlarından sadece birileri değil herkes faydalanacak"

Kazanacakları belediyelerde istişare meclislerini kurulacaklarını belirten Yılmaz; "Bizim her şeyimiz istişare iledir. Buna önem verdiğimiz için de Şehir İstişare Meclisleri kuruyoruz. Hani'de istişare meclisi kurulacak ve istişare meclisinde Hani'den ve köylerinden kanat önderleri, âlimlerimiz, hocalarımız, STK'larımız gelecek orada o mecliste yer alacak ve Hani'nin sorunlarını ele alacağız. 'Hani'ye nasıl bir hizmet yapalım' onları beraber konuşacağız. Gelen önerileri dikkate alacağız ve bu şekilde bir yönetim anlayışımız olacak. Yani biz seçildik istediğimizi yaparız, yok bizde. Bizi belki diğer partilerden ayıran en büyük fark bu olacak. Sizinle beraber yöneteceğiz. Belediye imkânlarından sadece birileri değil herkes faydalanacak. Bu bizim hem seçim vadimiz hem de HÜDA PAR'ın siyaset anlayışıdır." dedi.

"İhtiyacı olan vatandaşlara iş imkânı sağlayacağız"

Hani ilçesine iş adamalarının desteğiyle fabrikalar açtıracaklarını belirten Yılmaz, üreten bir belediye olacaklarını söyledi.

Yılmaz, "HÜDA PAR geldiği vakit emin olun hiç kimseye haksızlık yapılmayacak. Şöyle bir anlayış var, yeni yönetim geldiğinde eski belediye çalışanlarını işten çıkarıyor, kendi adamlarını koyuyor. Biz şunu diyoruz, işini hakkıyla yaptıktan sonra, belediyede örgütçülük, siyasetçilik yapmadıktan sonra kendi işini yapan hiç kimsenin ekmeğiyle oynamayacağız. O işçi hizmetine devam edecek orada. Her aileden imkânımız ölçüsünde yardıma muhtaç olan, işe ihtiyacı olan vatandaşlara iş imkânı sağlayacağız. Bu illa belediyede işe alma değildir. Gerekirse gideceğiz başka yerde olan Hani'nin zenginlerini ve iş adamalarını getireceğiz buraya fabrika açsın diye. İstihdam imkânı oluşturacağız ve böylece üreten bir belediye olacağız. Hani'de belediye hizmet üretecek. Bizim bu konuda projelerimiz çok." diye konuştu.

"Siyaset anlayışımızda halka hizmet Hakk'a hizmettir"

Şahsi menfaatin umumi menfaatin önüne geçtiği bir dönemden geçtiklerini belirten HÜDA PAR Hani Belediye Başkan Adayı İhsan Yaşar ise, herkesin menfaatine uygun işleri esas alacaklarını söyledi.

Yaşar, "Sizlerle hasbihal etmek, sizi dinlemek, talepleriniz ve önerilerinize kulak vermeye geldik. Sizler bizim için çok ama çok kıymetlisiniz. Bugün içinizden biri olarak size misafir olmaya geldik. Siyaset anlayışımızda halka hizmet Hakk'a hizmettir. Sizler hizmetin en iyisine layıksınız. Gürbüz'ümüzün tüm sorunlarına vakıfız. Bu sorunları çözmek için nitelikli ve liyakatli ekibimizle sizlere hizmet etmeye amadeyiz. Biz seçimden seçime değil, her daim sahadayız. Sizinle beraberiz. Hep birlikte ilçemizin sorunlarını çözmeye çalışacağız inşallah! Bizler, "Ben" değil, hepimizin menfaatine olan işleri esas alacağız. Şahsi menfaatin umumi menfaatin önüne geçtiği bir dönemden geçiyoruz maalesef. Bu da hepimize kaybettiriyor." dedi.

"Belediyenin tüm imkânlarını kişiye özel değil, genelin hizmetine sunacağız"

Yaşar, Gürbüz mahallesine yapacakları projeleri şu şekilde sıraladı:

" Gürbüz'ü cadde ve sokak altyapısıyla yaşanabilir bir yerleşim yapısına kavuşturacağız. Cadde ve sokakları asfalt ve kilitli taş döşeyerek temiz bir görünüme kavuşturacağız inşallah! Yerli tarımsal ve hayvansal ürünlerimize sahip çıkarak piyasaya süreceğiz. Hani-Diyarbakır yol yapım çalışmasının hızlandırılmasının takipçisi olacağız. Gürbüz'ümüze yakışan modern bir park ve mesire alanı yapacağız. Evlere doğalgaz dağıtım hizmetine her türlü destek vereceğiz. Zazaca anadilde kreş ve dil öğrenme kursu açacağız. Gençlerimizi istihdam etmek için zengin yatırımcılarımızı buraya davet ederek yatırım yapmaları için her türlü kolaylığı sağlamaya çalışacağız. Çalmayacağız, çaldırtmayacağız, halkın malını halka hizmete dönüştüreceğiz. Belediyenin tüm imkânlarını kişiye özel değil, genelin hizmetine sunacağız."

Açılış programı sonrası HÜDA PAR Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Faruk Dinç, HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Yılmaz ve Hani Belediye Başkan Adayı İhsan Yaşar
Engelsiz Yaşam Derneği ziyaret etti. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir