• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...

Batman'da artan maliyetleri gerekçe göstererek ekmek fiyatını artıran fırıncı esnafı, yaklaşan Ramazan ayı öncesi 400 gram pide ekmek fiyatını 13 liraya çıkardı.

Ekmeğe yaptıkları zammın gerekçesini İLKHA muhabirine anlatan fırıncı esnafı, maliyetlerdeki artış nedeniyle ekmeğin fiyatını artırmak zorunda kaldıklarını söyledi.

Ali Okay

"Mecbur kaldık"

Yeni ekmek fiyatını ise henüz uygulamaya almadıklarını belirten fırıncı Ali Okay, "Ekmeğin fiyatı artan maliyetlerden dolayıdır. Bunların başında odun, un, işçilik ve kira artışları gelmektedir. Bunlardan dolayı 11 liraya sattığımız 400 gram ekmeğin fiyatı 13 liraya çıkartılarak 2 liralık bir artış yapıldı. Zam kararı yeni alındığı için daha uygulamaya koymadım ama yarın ya da öbür gün yeni ekmek fiyatını uygulamaya alacağız. Bizlerde ekmek fiyatlarının artmasını istemiyoruz ama maliyetler kurtarmayınca mecbur kaldık." dedi.

Muhammed Okay

"Zarar ediyorduk"

Kendilerinin de zamma karşı olduklarını ifade eden bir diğer fırıncı esnafı Muhammed Okay, "Kira, un, odun, işçilik ve benzeri giderlerimiz arttığı için ekmek fiyatlarını etkiledi. Şu anda 400 gram ekmeğin fiyatı 11 liradan 13 liraya çıkarak 2 lira zam yapıldı. Artan maliyetlerden dolayı zarar ediyorduk. Biz ekmek fiyatının daha da ucuz olmasını isteriz. Un ve kira fiyatları düşerse ekmek de düşerdi ama ne yazık ki artan maliyetler nedeniyle ekmek fiyatını artırmak zorunda kaldık. Vatandaşlar da ekmeğe yapılan zamma tepki göstermiyorlar." diye konuştu. (İLKHA)