• DOLAR 32.216
  • EURO 34.707
  • ALTIN 2446.79
  • ...
AK Partili vekil Dünya Anadil Günü'nde 'Herkes anadilini evde konuşsun'  dedi! Yanıt gecikmedi!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MEHMET BOZDAŞ-    Dün  Dünya Anadili Günü münasebetiyle  Türkiye'de çeşitli siyasi partiler ve STK'lar öncülüğünde Türkçe’nin korunması ve gelişimi için hazırlanan şartların, milyonlarca vatandaşın anadili olan Kürtçe için de oluşturulması talebiyle çeşitli organizasyonlar düzenlendi ancak aynı gün  TBMM konuşmalarını Kürtçe ve Lazca yapmak isteyen milletvekillerinin  mikrofonları kapatıldı.

Milyonlarca vatandaşın anadili olan Kürtçe'ye yönelik bir yanda TBMM'deki engel  diğer yanda farkındalık çalışmalarının yürütüldüğü Dünya Anadil Günü'nde  AK Parti Kayseri Milletvekili Ayşe Böhürler'den ise  'Herkes anadilini evde konuşsun'  paylaşımı geldi. 

Dünya Anadil Günü'nde TBMM'deki yasağı savunan Böhürler ''Hepimizin evinde ailesinden duyarak büyüdüğü bir anadil var. Anadolu tarih boyunca bu yönden çeşitliliği ile zengin bir mozaik olmuş, bugün de bu zenginlik ile iftihar ediyoruz.

Ancak bir milletin bir araya gelmesi ve bir ortak payda yaratmasının en temel parçalarından biri de dildir. Fransızca olmadan Fransa, İngilizce olmadan İngiltere düşünülemez. İş hayatından, eğitim hayatına, sosyal yaşamdan kamu idaresine ortak paydamız Türkçe’ye sıkı sıkıya sarılmak durumundayız.'' paylaşımıyla  herkes anadilini evinde konuşsun mesajı verdi. 

Eski AK Parti Diyarbakır Milletvekili Abdurrahman Kurt, Böhürler'in paylaşımını alıntılayarak tepki gösterdi ve şu yanıtı verdi:

"Komik olmuş be :))
Evimizde konuşalım ama çarşıda pazarda hastanede konuşmayalım yani gönüllü asimile olalım ki anca birlik oluruz değil mi???
Rum 23
Hucurat 13
Tekrar okuyayım belki ben yanlış anlamışım .O zaman işgüzarlık yapmayız böylece:)" dedi.

TBMM'de Kürtçe ve Lazca konuşmaların engellenmesine tepki gösteren HÜDA PAR Sözcüsü ve Batman Milletvekili Serkan  Ramanlı ise,

''Başörtüsü yasağını savunurken de “Türkiye laik bir ülkedir, Anayasa’da laiklik ilkesi olduğu sürece başörtüsü serbest olamaz.” diyorlardı. Ne oldu?

Şimdi aynı şeyi benzer gerekçelerle milyonlarca insanın anadili olan Kürtçe için söylediler. Lazca da nasibini aldı.

Belli ki inanarak söylüyorlar.
Ama inandıkları şey yanlış.
Anlayacaklar.
Anlatacağız.'' açıklamasında bulundu. 

Bu haberler de ilginizi çekebilir