• DOLAR 32.528
  • EURO 35.042
  • ALTIN 2438.611
  • ...
TCMB FAİZ KARARI 2024 ŞUBAT: Merkez Bankası'nın faiz kararı ne olacak?
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Merkez Bankası yılın ikinci faiz kararını Fatih Karahan liderliğinde yapılacak olan toplantı sonrasında açıklayacak.

Yurt içi piyasaları yakından takip eden vatandaşlar Merkez Bankası Şubat ayı faiz kararını yakından takip ediyor. Yeni Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan liderliğinde ilk toplantısını gerçekleştirecek olan Para Politikası Kurulu'nun alacağı faiz kararı merak ediliyor.

MERKEZ BANKASI FAİZ KARARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Merkez Bankası Şubat ayı faiz kararı 22 Şubat Perşembe saat 14:00'te açıklanacak.

MERKEZ BANKASI'NIN FAİZ KARARI NE OLACAK?

Societe Generale'in Orta ve Doğu Avrupa, Orta Doğu, Afrika Stratejisti Marek Drimal, TCMB'nin Para Politikası Kurulu toplantısında politika faizini yüzde 45 seviyesinde tutma kararı alabileceğini öngörüyor. Drimal, bu kararın 2024 yılı boyunca faiz indirimlerinden kaçınılacağının bir işareti olarak değerlendirilebileceğini belirtiliyor. 

In Touch Capital Markets'ten Kıdemli FX Analisti Piotr Matys ise, TCMB Başkanı Fatih Karahan'ın enflasyonla mücadeledeki sıkı duruşunun altını çizerek, politika faizinin gerektiği sürece mevcut seviyede tutulacağını dile getirdi.

AA Finans'ın düzenlediği beklenti anketine katılan ekonomistlerin tamamı, TCMB'nin politika faizinde bir değişiklik yapmayacağını tahmin etti. Yıl sonu için medyan politika faizi beklentisi yüzde 36,25 olarak belirlendi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir