• DOLAR 32.205
  • EURO 35.116
  • ALTIN 2500.695
  • ...
El Şaviş şehit olmuştu! Hamas'tan açıklama: Ayaklanın
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

 Hamas Hareketi Şehitler, Esirler ve Yaralılar Bürosu Yetkilisi Zaher Jabareen El Saviş'in şehadetiyle ilgili açıklamasında şu ifadeleri kullandı;

Şehit El Şaviş'in yasını tutuyoruz ve tutuklulara yönelik kötü muamele ve tıbbi ihmal politikasının işgalciye bela getireceğini teyit ediyoruz.

Ofer hapishanesinde kasıtlı bir saldırı sonucu hayatını kaybeden Tubaslı şehit ve savaşçı Halid El Şaviş (53 yaşında) büyük Filistin halkımız ve Arap ve İslam milletimiz için yas tutuyoruz. 

Esir Şaviş'in şehit edilmesinden tamamen Siyonist işgali sorumlu tutuyoruz ve direnişin işgalciyi, Allah'ın izniyle yakında esirlerimizi serbest bırakmaya zorlamak için yeterli olduğunu teyit ediyoruz.

Direniş tarafından serbest bırakılan İsrailli mahkumların ifadeleri ışığında, işgalcinin mahkumlara karşı işlediği suçlar, bu işgalin, Nazizm'in suçunu aşan suç boyutunu doğrulamaktadır. Esaret kalelerindeki kahramanlarımız işgalcinin kibrini ve zulmünü ayaklar altına alacak

 Halk kitlelerimizi ve işgal hapishanelerindeki mahkumların ailelerini Batı Şeria'daki şehirlerde ve iç kesimlerde ayaklanmaya, işgalle ve onun yerleşimcileriyle çatışmaya çağırıyoruz. Gazze ve Batı Şeria'daki halkımız ve hapishanelerindeki tutsaklarımız, onların laneti olacaktır.

Dünyanın özgür insanlarını, işgalcinin cesur tutsaklarımıza karşı işlediği suçlara son vermeye ve onları cezaevi yönetiminin uyguladığı yavaş öldürme politikasından kurtarmak için daha çok çalışmaya çağırıyoruz.

Bu haberler de ilginizi çekebilir