• DOLAR 32.689
  • EURO 35.095
  • ALTIN 2443.527
  • ...
Öğretmen atamalarında son durum: Kabinede atama müjdesi gelecek mi? Kabine toplantısı ne zaman?
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, 31 Aralık’ta yaptığı açıklamada, 2023 KPSS puanıyla öğretmen atamalarının yapılacağını ve yakın zaman içinde Hazine ve Maliye Bakanlığı, Cumhurbaşkanlığı Strateji Başkanlığı ve Cumhurbaşkanlığının kendilerine vereceği kadro sayısı doğrultusunda atama takvimini oluşturacaklarını açıklamıştı. Tekin, kabine toplantısını işaret ederek öğretmen atamaları ile ilgili hazırlık yapıldığını duyurmuştu.

12 Şubat Pazartesi günü yapılan Kabine toplantısında 2024 yılında yapılacak öğretmen atama sayısının açıklanması bekleniyordu ancak beklenen açıklama gelmedi. 

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in mali disiplin gerekçesiyle  2024 yılı için toplamda 10 bin öğretmen atama kadrosu vermek istediği gündemdeydi. 

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in Bakanlığı döneminde ilk öğretmen ataması olacak. Bakan Tekin haklı olarak yüksek sayıda öğretmen ataması yapmak istiyor ve en az 40 bin öğretmen ataması yapılmasını talep ediyor.

KABİNE TOPLANTISI NE ZAMAN?

Bir sonraki kabine toplantısında öğretmen atamalarıyla ilgili bir açıklamanın yapılıp yapılmayacağı merak ediliyor. 

Kabine toplantısı iki haftada bir gerçekleşiyor. Toplantıda gündeme dair konular ele alınarak kararlar açıklanıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında düzenlenen Kabine toplantısı son olarak 12 Şubat'ta yapılmıştı. Bir sonraki Kabine'nin 26 Şubat günü yapılması bekleniyor.

Bu haberler de ilginizi çekebilir