• DOLAR 34.239
  • EURO 37.68
  • ALTIN 2919.399
  • ...
Katar: Gazze'de ateşkes ve esir takası müzakereleri "zorluklara" rağmen sürüyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Katar Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Macid el-Ensari, düzenlediği basın toplantısında, Siyonist rejimin işgali altındaki Gazze Şeridi'nde ateşkes ve esir takasına ilişkin müzakereler hakkında açıklamalarda bulundu.

Ülkesinin bu konudaki rolünü ve çabalarını sürdürdüğünü vurgulayan Ensari, müzakerelerle ilgili tüm taraflar arasındaki iletişimin de hala devam ettiğini söyledi.

Katar'ın arabuluculuk tutumu rejimin açıklamalarından etkilenmeyecek

İsraillilerin yaptığı açıklamaların Katar'ın arabuluculuk tutumunu etkilemeyeceğini daha önce de teyit ettiklerini vurgulayan Ensari, dolayısıyla İşgalci rejimin açıklamalarına rağmen Katar'ın Gazze'de yakın zamanda bir insani ateşkesin sağlanması çabalarına devam ettiğini belirtti.

Zorluklara rağmen müzakere çabalarının devam ettiğini kaydeden Ensari, sürecin selameti için detaylara giremeyeceğini ancak müzakerelerde insani açının öncelikli tutulduğunu ifade etti.

Ensari, Katar'ın İşgalci rejimin saldırıları altındaki Gazze Şeridi'ne yaptığı insani yardımlara işaret ederek "Gazze'deki yıkım ve katliamın boyutunu kimse anlayamıyor." dedi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir