• DOLAR 32.012
  • EURO 35.054
  • ALTIN 2419.038
  • ...
UAD'deki duruşmalar işgal rejimin yalnızlaştığını gösteriyor!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Duruşmalardan karar çıkmasının hazirana kadar sürebileceğini ifade eden Kattan, Filistinlilerin lehine çıkacak herhangi bir kararın "Birleşmiş Milletlerin (BM) temel yargı organı tarafından hakların teyit edildiğini" göstereceğini dile getirdi.

Kattan, UAD'nin işgal rejimi "apartheid suçu"ndan sorumlu tutmasının kayda değer olacağını, çünkü BM'nin bu suçla mücadele etmek için kurulmuş ve 40 yıla yakındır kullanılmayan özel kurumları olduğunu hatırlattı.

Bu kurumların, Filistin halkına karşı yürüttüğü ayrımcı politikaları ve işgali sonlandırması için işgal rejimine baskı yapma politikalarını koordine etmek için kullanılabileceğini kaydeden Kattan, UAD'den bir anlamda uluslararası hukuku savunmasının istendiğini söyledi.

Kattan, duruşmalarda 2 noktanın ele alındığını, bunlardan ilkinin işgal rejimin işgalini uzatarak işlediği ihlaller, Filistinlilerin kendi kaderini tayin hakkını reddetmesi, büyük demografik değişiklikler yapması, insan hakları ihlalleri, apartheid ve ırkçı ayrımı olduğunu vurguladı.

Duruşmalarda ele alınan ikinci noktanın, uluslararası hukukun ihlallerinin bu ülkeler için ortaya çıkan sonuçları olduğuna dikkati çeken Kattan, duruşmalara katılan ülkelerin savlarını 7 Ekim'deki Hamas saldırılarından çok daha önce sunduklarını hatırlattı. Kattan, işgal rejimin Gazze'ye son saldırılarının, müttefiklerin argümanlarını nasıl şekillendireceğini izlemenin ilginç olacağını belirtti.

Bu haberler de ilginizi çekebilir