• DOLAR 32.405
  • EURO 34.645
  • ALTIN 2391.233
  • ...
MEB, Birlikte İngilizce projesinin eğitim setlerini öğretmenlerin erişimine açtı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Millî Eğitim Bakanlığı Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanan "Sürekli Mesleki Gelişim Seti", Millî Eğitim Bakanlığının çevrim içi platformu olan Öğretmen Bilişim Ağı (ÖBA) üzerinden Türkiye'nin 81 ilinde eğitim veren 81 bin İngilizce öğretmenine ulaşmayı hedefliyor.

Farklı konu başlıklarında 11 kitapçıktan oluşan set, aynı zamanda interaktif modülleriyle öğretmenlere etkileşim fırsatı tanıyor.

İngilizce öğretmenlerinin dinleme, konuşma, okuma ve yazma becerisi öğretim stratejilerini geliştirmelerine yardımcı olmak üzere tasarlanan kitap ve dijital içerikler; öğretmenlerin ders planlama, sınıf yönetimi, etkili kaynak kullanımı, kapsayıcılık ve değerlendirme uygulamaları konularında yetkinlikleri artırmayı amaçlıyor. Bu kapsamlı kaynaklar; teorik bilginin ötesinde, sınıfta ve mesleki gelişim topluluk toplantıları sırasında uygulanabilecek en iyi uygulamaların pratik örneklerini sunuyor.

Türkiye'deki İngilizce öğretmenlerine yönelik sürdürülebilir bir sürekli mesleki gelişim sistemi oluşturmak amacıyla yola çıkan "Birlikte İngilizce" projesi, bugüne kadar 81 ilde on binlerce İngilizce öğretmenine ulaştı ve öğretmenlere yönelik hazırlanan bu set ile birlikte Türkiye'deki tüm İngilizce öğretmenlerine ulaşmayı hedefliyor.

İngilizce'nin küresel ölçekteki önemine değinen Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürü Cevdet Vural, şunları kaydetti: "Proje; öğrencilerimizin İngilizce dil becerilerini geliştirmeleri, başarılı olmaları ve topluma katkıda bulunmaları için büyük önem taşımaktadır. Bu doğrultuda, Bakanlığımız Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürlüğü tarafından British Council ve Sabancı Vakfı iş birliğiyle yürütülen "Birlikte İngilizce" projesi kapsamında İngilizce öğretmenlerimizin sürekli mesleki gelişimlerinin desteklenmesi amacıyla 'Sürekli Mesleki Gelişim Seti' hazırlanmıştır. Bu kitapçıklar, İngilizce öğretmenlerimizin kendilerini ve öğrencilerimizin İngilizce dil becerilerini daha etkili bir şekilde geliştirmelerine yardımcı olacak birer kaynaktır." (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir