• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
İslami Eğitim Veren Okul Kapatıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Geçen yıl eylülde eğitim vermeye başlayan ve özerk okul statüsündeki Al-Medinah okulunun, Eğitim Standartları, Çocuk Servisi ve Becerisi Ofisi`nin (Ofsted) müfettişleri tarafından yapılan inceleme sonrasında "katı uygulamalar" nedeniyle kapatılmasına karar verildi.

Okuldan yapılan açıklamada, "sağlık ve güvenlik sorunu" nedeniyle böyle bir karar alındığı, okulun en kısa zamanda yeniden hizmete girmesininin beklendiği belirtilirken, Ofsted ise endişelerinin açığa kavuşmadığı sürece incelemenin devam edeceğini kaydetti.

İngiliz basınına yansıyan bazı iddialarda, ismini vermek istemeyen okulun eski çalışanları, sınıflarda cinsiyet ayrımı yapıldığını ve Müslüman olmayan kadın öğretmenlerin de başörtüsü kullanmaya zorlandığını ileri sürdü.

İngiliz yayın kuruluşu BBC`ye açıklamada bulunan okulun geçici müdürü, velilerden eğitmenlerin kılık ve kıyafetlerine karşın hiç şikayet almadıklarını, öğrenciler arasında ayrım yapmadıklarını, kız ve erkek öğrencilere eşit davranıldığını söyledi.

Eğitim Bakanlığı, kamuoyuna yansımadan önce konudan haberdar olduklarını ve Ofsted`in nihai raporunu beklediklerini açıkladı.

İngiltere`de özerk okullar devlet destekli ancak devlet kontrolü olmadan veliler ve sivil toplum kuruluşları tarafından açılabiliyor. 

Bu haberler de ilginizi çekebilir