• DOLAR 32.34
  • EURO 34.879
  • ALTIN 2393.529
  • ...
Siyonist rejim ekonomisi daraldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Siyonist rejim sözde istatistik ofisi, Gazze'ye yönelik saldırılardan etkilenen işgal ekonomisinin geçen yılın dördüncü çeyreğinde yıllık bazda yüzde 19,4 küçüldüğünü açıkladı. Verilerin açıklanmasının ardından şekel, dolar karşısında değer kaybını sürdürdü.

HAMAS ve Lübnan Hizbullahı'nın devam eden roket misillemeleri nedeniyle çok sayıda yedek askerin askere çağrılması ve on binlerce kişinin Gazze ve Lübnan sınır kasabalarından tahliye edilmesi, siyonist rejim ekonomisinin daralmasına neden oldu.

Özellikle savaş harcamaları ve savaştan etkilenen şirket ve ailelere yönelik tazminatlar için yapılan harcamalar, geçen yılın son çeyreğinde yüzde 88,1 oranında arttı.

Piyasa beklentileri, işgal rejiminde gayrisafi yurt içi hasılasının yüzde 10 azalması yönündeydi. Açıklanan verilerin piyasa beklentilerinin çok üzerinde bir ekonomik daralma ortaya koyması dikkati çekti.

Kredi derecelendirme kuruluşu Moody's, "artan siyasi risk ve savaştan kaynaklanan olumsuz kamu maliyesini" gerekçe göstererek siyonist rejimin kredi notunu düşürmüştü.

Bu haberler de ilginizi çekebilir