• DOLAR 32.577
  • EURO 34.988
  • ALTIN 2456.575
  • ...
Bir zamanlar Doğu`da `Ne mutlu Türk`üm...`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Başbakan Erdoğan`ın geçtiğimiz günlerde açıkladığı "Demokratikleşme Paketi" Türkiye`de yeni bir dönemin başladığının işareti olarak yorumlandı. Pakette yer alan düzenlemeler genel olarak içeride ve dışarıda olumlu yankı bulurken bazıları özellikle muhalefetin tepkisini çekti. CHP, "Paket, taleplerimizin kötü bir kopyası" derken, BDP beklentilerinin karşılanmadığını açıkladı.

MHP`DEN "AND" TEPKİSİ

Paket için ne diyeceği en çok merak edilen partiyse MHP`ydi. Dün MHP lideri Devlet Bahçeli, grupta yaptığı konuşmada "Pakette Türk milleti yoktur" eleştirisinde bulundu. Pakette en çok karşı çıktığı düzenleme "Andımız"ın kaldırılmasına olan Bahçeli, konuşmasını, yanlış da olsa "Andımız"ın son bölümünde yer alan "Varlığım Türk varlığına armağan olsun. Ne mutlu Türküm diyene..." sözleriyle bitirdi.

ASKERLERDEN KÜRT ÇOCUKLARINA: "NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE"

"Adımız"la ilgili bu tartışmalar devam ederken sosyal medyada dolaşan geçmişten bir fotoğraf "andımız"ın kaldırılmasının ne kadar doğru bir karar olduğunu ortaya koyuyor. Bir zamanlar Doğu`da bir köyde çekildiği anlaşılan fotoğrafta askerler, Kürt vatandaşlarının çocuklarına "Ne mutlu Türk`üm diyene" sözünü öğretmeye çalışıyor.

İşte o fotoğraf: 

HABER7

Bu haberler de ilginizi çekebilir