• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Adana'da "Gençler Arası Kültür Sanat Yarışmaları Akdeniz Bölge Finali" başladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Adana'da lise ve üniversite öğrencilerinin katılımıyla düzenlenen yarışma 4 gün sürecek.

Evliya Çelebi Uygulama Oteli'nde düzenlenen etkinlikte, 7 bölgede yapılacak yarışmalarda dereceye girenler Ankara'daki Türkiye finalinde ağırlanacak.

Gençlerin donanımlı yetişmesi için gayret ettiklerini belirten Gençlik ve Spor Bakanı Yardımcısı Enes Eminoğlu, "İstiyoruz ki gençlerimiz, kültür, sanat, bilim, ilim, teknoloji ve sporda da her anlamda kendilerini yetiştirsinler. Burslar, kredi imkânları, gençlik merkezleri, genç ofisler, yurtlar ve kamplarla gençlerin hizmetindedir." diye konuştu.

Adana Valisi Yavuz Selim Köşger ise, "Bizim iyi yetişmiş, çağın bilimiyle, ilmiyle, tekniğiyle donanmış, kuşanmış ama kendi değerlerinden kopmamış, ülkesinde ve kendi kültüründe bir ayağı sabit gençliğimiz var. Onlara güveniyoruz, ülkemizin ve sizlerin geleceğini bu anlamda parlak görüyoruz." dedi.

Bölge finalinde Adana, Mersin, Hatay, Antalya, Osmaniye, Burdur, Karaman ve Isparta'dan 3'er öğrenci, Türkiye finaline kalmak için mücadele edecek ve lise ve üniversite öğrencilerinin katılımıyla düzenlenen yarışma 4 gün sürecek. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir