• DOLAR 33.982
  • EURO 37.725
  • ALTIN 2728.385
  • ...
İslami Cihad'tan son dakika Mescid-i Aksa çağrısı: Her türlü imkanla harekete geçin!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MEHMET BOZDAŞ-   Filistin İslami Cihad hareketi, işgal rejiminin Ramazan ayında Müslümanların Mescid-i Aksa'ya girişini yasaklama girişimine ilişkin hareke geçme çağrısı yaptı. Bu saldırı ve yasakaların sadece Filistin halkına yönelik olmadığı, işgalcinin İslam dünyasının sessizliğinden  cesaret aldığının vurgulandığı açıklamada şöyle denildi;

''İşgal hükümetinin başbakanı ve bakanlarının, önümüzdeki Ramazan ayında ibadet edenlerin Mescid-i Aksa'ya girişini kısıtlamaya yönelik saldırgan planları konusunda uyarıyoruz.

 Bu kısıtlama, işgal hükümetinin, Mescid-i Aksa'yı doğrudan hedef alarak, sistematik bir yerinden etme ve Yahudileştirme planının bir parçası olarak, bizim aleyhimize devam eden soykırım ve etnik temizlik savaşı çerçevesinde uygulamaya ve empoze etmeye çalıştığına işaret etmektedir.

▪️İşgalin Peygamber Efendimiz'in (s.a.v.) mescidini hedef almasının,  sadece Filistin halkına yönelik olmadığını uyarıyoruz. Daha ziyade Arap ve İslam milletine ve onun kutsallarına yönelik, bölgedeki normalleşme rejimlerinin zayıf pozisyonlarından cesaret alan bir saldırıdır.

 Dünyanın her yerindeki Filistin halkımızı ve Arap ve İslam milletinin evlatlarını, başta mübarek Mescid-i Aksa olmak üzere işgal altındaki topraklarda kutsallarını savunmak için her düzeyde ve her türlü araçla harekete geçmeye çağırıyoruz.''

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir