• DOLAR 32.201
  • EURO 34.97
  • ALTIN 2418.207
  • ...
Fransa'dan Carrefour'a protesto!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Başkent Paris'in kuzeyindeki Garges-les-Gonesse şehrinde ise Filistin destekçileri uluslararası fast food zinciri McDonald's şubesinin önünde toplandı.

Ellerinde Filistin bayrakları ve meşaleler olan göstericiler, Stains kentindeki Carrefour şubesine kadar yürüdü.

"Filistin için özgürlük", "Bombardımanlara son verin" ve "Gazze'deki soykırımı durdurun" sloganları atan göstericiler, Tel Aviv yönetimini desteklediği gerekçesiyle Carrefour ve MacDonald's markalarını boykot çağrısı yaptı.

Göstericiler arasında Boyun Eğmeyen Fransa Partisinden (LFI) milletvekilleri Carlos Martens Bilongo ve Jerome Legavre, Stains Belediye Başkanı Azzedine Taibi ve siyonizm karşıtı Yahudiler de yer aldı.

Gösteride konuşan Bilongo, uluslararası toplumu İşgalci rejime koşulsuz destek vermekle suçlayarak, Tel Aviv hükümetinin "intikam arzusunun" Gazze'de gözünü kör ettiğini belirtti.

Boykot çağrısı yapan toplulukları desteklediğini ifade eden Bilongo, sözlerine şöyle devam etti:

"Fransız şirketleri (İşgalci İsrail ile) işbirlikleri yapıyor, maddi yardım sağlıyor, hatta Fransız ve İsrailli çifte vatandaşlara İşgalci İsrail ordusuyla savaşmaları için yıllık izin veriyor."

Bilongo, uluslararası toplumun, Gazze'de bir soykırıma tanık olduğunu ifade ederek, "İşgalci İsrail ordusunun sözcülerinin gelip oturup yalan söylediği, Gazze'nin küçük çocuklarını hayvan yerine koyduğu açık propaganda aracına dönüşen haber kanalları var." açıklamasını yaptı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir