• DOLAR 32.579
  • EURO 34.988
  • ALTIN 2457.697
  • ...
Ant dayatmasına son verilmesi sevindirici bulundu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN - Doğu ve Güneydoğu'da sık sık tartışma konusu olan Andımız' uygulamasının kaldırılması birçok yerde olduğu gibi Van'da da olumlu karşılandı.


Diğer paket başlıklardan da umutlu olan Van halkı umduklarını bulamadıklarını, ancak ileriki dönemler için umutlu olduklarını belirttiler.


Kimi halk paketin kendisi için hiçbir anlam ifade etmediğini, biraz daha iş olanaklarına da değinilmesini gerektiğini belirttiler. İşte Vanlıların paket ile ilgili görüşler…


Yakup Timur: İşsiziz, boşuz şuanda bizim için hiçbir şey çıkmadı. Fakirler için bir şey yok. Gerisini bilmiyorum. Boş bir paket


Mizan Yalçınkaya: Andımız yasaklandı yine aynı şey devam edecek. Okumak istemeyen okumayacak, okumak isteyende aynen devam edecek. Olan şeylerdi sadece yasallaştı. Benim görüşüme göre ne Kürtlere ne Türklere ne Lazlara hiçbir şey verilmedi. Pek fazla bir şey getirmedi.


Abdulkahhar Gül: Biz Kürtlere pek fazla bir şey yapmadılar ama gelecekten umutluyuz. Bize üç harf verdiler (W Q, X ) yeterli değil ama o da iyi. Özel okullarda Kürtçe eğitimin serbest olmasını desteklemiyoruz. Çünkü parası olan gider okur ya olmayan ne yapacak. Kim gidip özel okullarda okuyacak. Biz istiyoruz ki dilimiz serbest olsun. Her vatandaş gibi bizde dilimizi gidip öğrenelim okuyalım. Andımızı kaldırmaları çok iyi oldu. Her sabah her sabah nedir ya. Ben Türk değilim; Arabım, Acemim veya Zazayım. Bu saçma bir şeydi. Ama partilere vermiş olduğu hak güzel oldu. İlerde umudumuz Allah'tan var daha güzel şeyler olacak İnşallah.


Abdurrahman Güneş: Andımızın kaldırılması geç kalınmış bir karardı. Andımız diyorlar. Ama bizim 'Andımız' değil. And deniliyor ve yeminle başlıyor. Türküm. Yalan çünkü Türk değilim Kürdüm, Zazayım lazım. Doğruyum diyor. Yalan sen başta yalan konuştun. Türk değildin Türküm diyorsun. Doğruda olamazsın. Çalışkanım diyor yine yalan. Doğruda değil bide çalışkan olacak. Yani bu And, baştan sona yalan, dayatma, baskı sonucu mecburi olarak çıkan bir söz. Kimse severek isteyerek andımız denilen ucubeyi okumuyor. Kaldırdılar hepimiz çok sevindik. (Murat Dalgın - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir