• DOLAR 32.673
  • EURO 35.096
  • ALTIN 2444.92
  • ...
Hamas'tan son dakika ateşkes açıklaması: Bu şartlardan daha azıyla yetinmeyeceğiz!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mehmet Bozdaş

 Hamas Siyasi Bürosu Başkanı İsmail Heniyye ateşkes müzakerelerine ilişkin yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı;

Hareket, halkımıza yönelik saldırganlığı durdurmak, haksız kuşatmayı sona erdirmek, yardım, barınma ve yeniden yapılanmanın akışını sağlamak için arabuluculara her zaman olumlu bir tavır ve yüksek sorumlulukla karşılık vermiştir. Hareket, bu meselelerle başa çıkmada  esneklik göstermiştir, ancak şu ana kadar işgalin, konumu direniş tarafından tutulan mahkumların serbest bırakılması etrafında dönerken, halkımızla ilgili  dosyalar üzerinde manevra yapmaya ve ertelemeye devam ettiği açıktır.

 Başta yaşlı ve cezası yüksek olanlar olmak üzere mahkumlarımızın serbest bırakılacağı bir mahkum mübadele anlaşması yapmak bu müzakerelerin amaçlarından biridir ve bundan vazgeçmek mümkün değildir.

Direniş, saldırganlığın tamamen durdurulması, işgal ordusunun Gazze Şeridi dışına çekilmesi, ablukanın kaldırılması, yerlerinden edilenlerin özellikle Gazze Şeridi'nin kuzeyine geri dönmesinden daha azını kabul etmeyecektir.

Hareket, devam eden müzakereleri olumlu bir ruhla ve yüksek sorumlulukla ele alıyor.

Düşmanın savunmasız halkımıza karşı günün her saatinde yürüttüğü kan gölünü durdurmak için elimizden gelen her şekilde çalışacağız.

Bu haberler de ilginizi çekebilir