• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.98
  • ...
Van İl Sağlık Müdürü yaşlılarla bir araya geldi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN - 1 Ekim Dünya yaşlılar günü münasebeti ile yaşlılarla bir araya gelen Dr. Bilal Acar, yaşlıları ziyaret ederek bir süre sohbet etti.

 

Dr. Acar, sohbet esnasında yaşlılara sağlık sorunlarını sordu çeşitli hediyeler verdi.

 

Nüfusun yaşlanması, sağlıktan sosyal güvenliğe, eğitimden iş imkanlarına kadar toplumun her yönünü etkilemekte olduğuna değinen Dr Acar, Müdürlük olarak yaşlı vatandaşlara yönelik sağlık hizmetlerini eşit ve ücretsiz olarak sunuyoruz. Bunun en güzel örneği Evde Bakım Hizmetleridir. Hastaneye gitmekte sıkıntı yaşayan ya da yatağa bağımlı yaşamlarını sürdüren yaşlılarımıza, yaşadıkları yerlerde hizmet verilmektedir. Kurumlarımızda 65 yaş üstü hastalarımıza öncelik tanınarak, tıbbi tedavilerinin en kısa sürede yapılmasına yardımcı olunmaktadır" dedi.

 

Dr. Acar,"Yaşlılarda en sık görülen kazalar düşme, yanma ve zehirlenmelerdir. Bunların arasında en sık rastlanan hareketsizliğe, hastane ve evde bakıma, engelliğe ve ölüme neden olan düşmelerdir. Bunun yanı sıra yaşlılık döneminde yeterli ve dengeli beslenmenin sağlanması sağlığın korunması, iyileştirilmesi ve geliştirilmesi, yaşam süresinin ve kalitesinin arttırılmasında önem taşımaktadır" ifadelerini kullandı.

 

Yanlış beslenmenin bir çok hastalığa neden olabileceğini dile getiren Acar, Yanlış beslenme ve yaşam tarzı başta iskemik kalp hastalığı, hipertansiyon, romatizmal hastalıklar olmak üzere pek çok hastalığın sık nedenidir. Bu nedenle koruyucu, önleyici sağlık hizmetlerinin yaşlı sağlığının korunmasında önemlidir" şeklinde konuştu.

 

Son olarak tüm yaşlılara sevgi ve saygılarını sunan Acar ''Bu vesileyle bütün büyüklerimize nice sağlıklı ve huzurlu günler temenni ediyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum" dedi. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir