• DOLAR 32.437
  • EURO 34.866
  • ALTIN 2400.421
  • ...
Putin'in en büyük rakibi Navalny, cezevinde öldü!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Rusya'daki muhalefetin lideri Aleksey Navalny, iki hafta kadar önce ilettiği mesajda, Rusya'da mart ayında yapılacak başkanlık seçimlerinde Putin'i protesto etmek için seçmenlerden öğlen saatlerinde oy kullanmalarını istemişti.

Telegram hesabından paylaşımda bulunan Navalny, Putin'e karşı oy kullanmanın yeterli olmadığını, zira bu seçimlerde ilk defa uygulanacak elektronik oylama sistemine hile karıştırılacağını öne sürmüştü.

47 yaşındaki Navalny'nin bugün hapishanede hayatını kaybettiği duyuruldu. Kremlin'den yapılan açıklamada ise, "Putin'e Navalny'nin ölümüne dair bilgi verildi." denildi.

Yamalo-Nenets Özerk Bölgesi Federal Ceza Kurumu'nun internet sitesinde yayınlanan açıklamada, Navalni'nin cuma günü yürüyüş yaptıktan sonra kendisini iyi hissetmediği ve hemen bilincini kaybettiği ifade edildi. Ceza Kurumu, sağlık personelinin çağrıldığını ama Navalni'yi hayata döndürmeyi başaramadıklarını kaydetti. Açıklamada, ölüm sebebinin araştırıldığı bilgisi verildi.

19 YIL HAPİS CEZASI ALMIŞTI
Rusya'da 19 yıl hapis cezasına çarptırılan ve Putin'in en büyük rakiplerinden biri olarak adlandırılan Navalny'den bir süre haber alınamamış, geçen aralık ayında ise Rusya'nın kuzeyinde Kutup Bölgesi'ndeki bir hapishaneye nakledildiği duyurulmuştu.

Bu haberler de ilginizi çekebilir