• DOLAR 32.236
  • EURO 34.961
  • ALTIN 2412.192
  • ...
Meksika'da kamyon şoförleri otoyolları kapattı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Cafer Selçuk- Grev yapan kamyon şoförleri, soygun ve gasp olaylarında artışa yol açan yollardaki kanunsuzluğu protesto etmek için Meksika'nın önemli otoyollarını kapattı.

Reuters’ta yer alan habere göre, yerel basında çıkan haberlere göre, protestolardan en az dokuz otoyoldaki trafik etkilendi.

Ulaştırma Grubu Amotac'ın lideri Rafael Ortiz yerel basına, hükümetin taleplerini karşılamaması halinde daha fazla grev düzenlenebileceğini söyledi. Ortiz, güvenlik eksikliği nedeniyle her ay bir ila iki kamyon sürücüsünün yollarda öldürüldüğünü belirterek, hükümeti güvenliği artırmaya çağırdı.

BAZI ÜCRETLENDİRMELERE SON VERİLMESİ ÇAĞRISI
Meksika hükümeti yaptığı açıklamada, grev yapan sürücüler tarafından uygulanan yol blokajlarının "temelsiz ve haksız" olduğunu belirterek, Amotac temsilcilerinin ilerleme kaydedilirken Çarşamba günü müzakereleri durdurma kararı aldığını ekledi.

Greve öncülük eden şoför grubu Amotac yaptığı açıklamada, hükümete yollarda güvenliği sağlamanın yanı sıra belirli otoyollardan geçiş ücretlerine ve mal yükleme için belediye geçiş ücretlerine son verilmesi çağrısında bulundu.

Meksika hükümeti, güvenliği artırmak için diğer kuruluşlarla çift mafsallı çekici römorklarına yönelik federal denetimlerin güçlendirilmesi ve 600 Ulusal Muhafız görevlisinin, 2 bin radyo devriye arabasının görevlendirilmesi gibi bazı anlaşmalara varıldığını söyledi.

Hükümet yaptığı açıklamada hala diyaloğa açık olduğunu belirtti.

Bu haberler de ilginizi çekebilir