• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...

Türkiye'nin 81 ilinden gelen ve yüzlerce firmanın katılımıyla 12. Gıda- Yöresel Ürünler- Hediyelik Eşya - Tekstil - Giyim ve El Sanatları Fuarı açıldı. Farklı illerden gelen birçok firmanın katılımı ile açılışı yapılan gıda fuarı büyük ilgi gördü.

Karaköprü 11 Nisan Fuar Merkezinin ev sahipliğini yaptığı fuarda yöresel ürünler, hediyelik eşyalar ve el sanatları ürünleri, satışa sunuldu. 10 gün sürecek fuarın, 19 Şubat tarihine kadar süreceği belirtildi.

Ziyaretçi akınına uğrayan fuarda giyim sektörü temsilcileri, fuarda beklentilerinin altında satış yaptıklarını vurguladı.

Özellikle depremden sonra zor ve sıkıntılı günler yaşadığını ifade eden esnaf, devletten destek beklediğini ifade ettiler.

"Fuardayız ama fazla iş yapamıyoruz"

Fuat Özbek

Fuarda bekledikleri satışı yapamadıklarını belirten Fuat Özbek, "Depremin giyim sektörünü etkilemesinin sebebi mülk sahiplerinin fahiş şekilde kiraları yükseltmesidir. Mülklerinin değer kazanması tabi esnafa da vatandaşa da yansıdı. Hala da yansımaya devam ediyor. Devlet bunu kontrol altına almalı yoksa esnaf perişan olur. Şu anda fuardayız ama fazla iş yapamıyoruz. Fuarda 3 adet ürünü 10 liradan satıyorum kimse inanmıyor." dedi.

"Deprem sonrası esnaf zor ve sıkıntılı günler yaşıyor"

Mustafa Öge

Satışın düşük olmasından dolayı fuara markalarını tanıtmak için geldiklerini söyleyen Mustafa Öge, "Giyim sektöründe kesintiler yaşanmakta. Eskiden sektör çok hızlıydı, şu an ürünlerde yüzde 100 artış var. Sattığımız ürünü yerine koyamıyoruz. Küçülmeye gidiyoruz, çalışanlarımızı bile işten çıkaracağız. Deprem sonrası esnaf zor ve sıkıntılı günler yaşıyor. 2025'e kadar dayanmayı planlıyoruz. Bu gibi fuarlara insanlar çok fazla katılıyor. Tanıtım yapmak amacıyla fuarlara geliyoruz. Beklediğimiz kadar satış yapamıyoruz ama yeni insanlarla tanışıyoruz." diye konuştu.

"Sadece ayakta durmaya çalışıyoruz"

Remzi Salar

Esnaf olarak günü kurtarma peşinde olduklarını vurgulayan Remzi Salar, "Fuar orta halde geçiyor ama hafta sonu biraz daha iyi olacak diye düşünüyoruz. Rağbet tahminimizden iyi. Fuarın durumu ekonomiye rağmen iyi. Sadece giyim değil bütün sektörler yavaş hareket ediyor. Günü kurtarmaya çalışıyoruz. Çok para kazanma derdinde değiliz çünkü ülkenin durumu ortada. Sadece ayakta durmaya çalışıyoruz." ifadelerini kullandı. (İLKHA)