• DOLAR 32.339
  • EURO 34.891
  • ALTIN 2393.414
  • ...
Tayland'da hava kirliliği alarmı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Hava kirliliği Tayland'ı esir aldı. Yetkililer bugün Bangkok ve çevre illerdeki kirlilik seviyelerinin sağlıksız seviyelere ulaştığı konusunda uyarıda bulunarak, başkentteki hükümet çalışanlarına önümüzdeki iki gün boyunca evden çalışmaları talimatını verdi.

Reuters’ta yer alan habere göre hava kirliliği, mahsul kaynaklı yanma, endüstriyel kirlilik ve yoğun trafikten kaynaklanıyor.

Tayland Başbakanı Srettha Thavisin gazetecilere verdiği demeçte, ani yükselişin ana sebebinin mahsul yakma olduğunu söyledi ancak kirliliğin yaklaşık dörtte birinin araçlardan kaynaklandığını ve bunun da "kontrol edebileceğimiz" bir faktör olduğunu ekledi.

DÜNYANIN EN KİRLİ 8'İNCİ ŞEHRİ
İsviçre hava kalitesi izleme sitesi IQAir, kentteki solunabilir ince parçacıkların seviyesinin Dünya Sağlık Örgütü tarafından tavsiye edilen seviyeden 15 kat daha yüksek olduğunu belirterek, bugün dünyanın en kirli 8'inci şehri haline geldiğini söyledi.

TEMİZ HAVA YASASI GÜNDEMDE
Hükümet, çiftçilere yangınları önlemek için sübvansiyonlar ve daha ucuz elektrikli araçlar için paketler sunarken, Taylandlı milletvekilleri kirliliği daha geniş ölçekte azaltmak için ulaşım, ticaret ve tarıma yönelik bir temiz hava yasasını düşünüyor.

Srettha, hükümetin uzun vadede kirliliği sınırlamak için başkentte fosil yakıtlarla çalışan araçları sınırlamayı düşünmesi gerektiğinin önemli olduğunu bildirdi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir