• DOLAR 34.116
  • EURO 38.099
  • ALTIN 2862.193
  • ...
“ÇOCUKLAR AMELİYATHANEYE  ULAŞAMADAN ÖLÜYOR”
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gazze'de ateşkes talebiyle 3-6 Şubat tarihlerinde Mısır ve Refah Sınır Kapısı'nı ziyaret eden Fransız muhalefet milletvekilleri, Gazze'de 2 hafta görev alan Fransız doktor heyetini Ulusal Meclis'te ağırladı. Heyetteki anestezi uzmanı Bouchakour burada yaptığı konuşmada, Gazze'deki Avrupa Hastanesinin bir şehrin içinde başka bir kenti andırdığını belirterek, "Çünkü bu hastanenin içinde insanların yaşadığı sokaklar olduğu izlenimine kapılıyoruz. Hastanenin içinde yemek yapan insanlar var, oyun oynayan çocuklar var." ifadelerini kullandı.

"GAZZE'DE ÇOCUKLARIN AMELİYATHANEYE ULAŞMAYA VAKİTLERİ OLMUYOR"

Bouchakour, hastanenin çevresinde 25 bin ila 30 bin kişinin yaşadığını ifade ederek, burayı bir "köye" benzetti. Bu durum karşısında şaşırdığını belirten Bouchakour, bölgedeki dramatik duruma rağmen Filistinlilerin kendilerini gülümseyerek karşıladığını anlattı. Bouchakour, "Gazze'de çocukların ameliyathaneye ulaşmaya vakitleri olmuyor, daha önce ölüyorlar" ifadesini kullanarak, hastanenin içindeki çalışma şartlarının çok zor olduğunu vurguladı.

Sahada görev alan Filistinli doktorların aylardır evlerine dönemediğine işaret eden Bouchakour, karın, göğüs ve kafasından yaralanan insan sayısının da "dikkat çekici" olduğunu kaydetti. Bouchakour, Avrupa Hastanesindeki yoğun bakımdaki yaralı hastaların çoğunun birkaç gün içinde öldüğünü belirtti.

Fransız anestezi uzmanı, bölgede tedavi göremeyen, kronik rahatsızlığı olan çok sayıda hastanın da hayatını kaybettiğini anlattı. Fransız uzman, Gazze'de yeni doğan bazı bebeklerin birkaç saat içinde hipotermi nedeniyle öldüğünü belirtti.

Bouchakour, "Benim çocuklarımın aksine Gazzeli çocuklar F-35'in sesinin ne olduğunu biliyor, (savaş uçakları) F-35 ve F-16'nın sesi arasında ayrım yapabiliyor. Füze ve tank ateşi arasında ayrım yapabiliyor. Bunların mesafesini ayırt edebiliyor." ifadelerini kullandı.

"ARTIK HİÇBİR OYUNCAĞI OLMAYAN ÇOK SAYIDA ÇOCUK VAR BURADA"

Gazze'de aynı hastanede acilde görev alan hemşire Imane Maarifi, "Aileler, yaşamını yitirse dahi yakınlarını hastaneye getiriyor. Çünkü öldüğüne inanmıyorlar." dedi. Maarifi, tehlikeli bölgelerden bazı hastaların eşek üstünde hastaneye getirildiğini ifade ederek, çok sayıda kişinin yüzünde yaralar olduğunu, gözünü kaybettiğini söyledi. Acildeki durumun kaotik olduğunu ve hijyen koşullarının kötü olduğunu aktaran Maarifi, bir hemşire olarak Fransa'da yapmasına izin verilmeyen çok sayıda tıbbi müdahaleyi Gazze'de yapmak durumunda kaldığını anlattı.

"BİR ÇOCUĞUN MASUM OLDUĞUNDAN NASIL ŞÜPHE EDİLEBİLİR Kİ?"

Fransız hemşire, "Hastane, bir yaşam alanı. Artık hiçbir oyuncağı olmayan çok sayıda çocuk var burada" diyerek, Gazzeli çocukların kafasından mermi çıkarmak zorunda kaldığını belirtti. Gazzeli doktorların her şeyini yitirmesine rağmen insanları tedavi etmeyi sürdürdüğünü ifade eden Maarifi, "Bir çocuğun masum olduğundan nasıl şüphe edilebilir ki?" dedi.

"HASTANELER, SAĞLIK ÇALIŞANLARI VE DOKTORLAR HEDEF ALINIYOR"

Gazze'ye giden doktor heyetinden acil doktoru Khaled Benboutrif, 400 yatak kapasiteli Avrupa Hastanesinde şu anda 900 yatak olduğunu aktardı. Benboutrif, sivillerin hastaneye güvende olmak için geldiğini vurgulayarak, "(işgal ordusu tarafından) Hastaneler, sağlık çalışanları ve doktorlar hedef alınıyor." dedi. Avrupa Hastanesinde bir yerden başka bir yere gitmenin kalabalık nedeniyle zor, hastanenin toz içinde olduğunu anlatan Benboutrif, sahada antibiyotik, morfin gibi tıbbi malzeme eksikliği olduğunu ifade etti. Benboutrif, sahadaki sağlık çalışanlarının çok yorulduğuna dikkati çekti.

Hastanenin çevresinde bir yaşam alanı oluştuğuna, burada kunduracı, kuaför gibi mesleklerin icra edildiğine değinen Benboutrif, işgal ordusunun bombardımanlarının gece gündüz durmaksızın devam ettiğini vurguladı. Benboutrif, bölgede çalıştıkları süre zarfında saldırılar nedeniyle bazı günler camlardan uzaklaşmak durumunda kaldıklarını ifade etti.

Gazzelilerin sokakta kendilerinden bebekleri için süt istediğini anlatan Benboutrif, "Yetişkinler tarafından teselli edilmeyi, güvende olduğunu hissetmeyi bekleyen çocukların bakışı en üzücü şeydi." ifadesini kullandı. Benboutrif, yerel halka düzgün koşullarda yardım edilmesi gerektiğini vurgulayarak, Gazze'de ateşkes sağlanması gerektiğini söyledi. 

"Bombalanırsak Tanınabilelim Diye  AİLEMİN BİLEKLERİNE İSİMLERİNİ YAZDIM"

İşgalci barbarların Refah kentine yönelik hava saldırılarına maruz kalan doktor, "Bombalanırsak tanınabilelim diye çocuklarımın ve ailemin bileklerine ve bacaklarına isimlerini yazdım." dedi.

Sınır Tanımayan Doktorlar (MSF), sosyal medya platformu X'te, ismi açıklanmayan doktorun sesli mesajlarının dökümünü paylaştı. İşgalci katillerin Refah kentine yönelik hava saldırılarına maruz kalan doktor, "Bombalanırsak tanınabilelim diye çocuklarımın ve ailemin bileklerine ve bacaklarına isimlerini yazdım." dedi. Kaldıkları yerin yok edildiğini aktaran doktor, yakınlardaki hava saldırısından kurtulduklarını ancak etraflarında ceset parçaları gördüklerini ifade etti. Doktor, "Sağ kurtuldum ancak zihnim için aynısını söyleyemem. Öleceğiz. Hepimiz. Umuyorum ki her an yaşadığımız bu eziyeti durduracak kadar yakın zamanda." diye konuştu. Gidecek başka yerlerinin olmadığını belirten doktor, gün geçtikçe şartların zorlaştığını kaydetti.

KATİL SÜRÜSÜNÜN REFAH BÖLGESİNE SALDIRI PLANI

Gazze’ye saldırı ve işgalinde on binlerce Filistinliyi katleden barbar sürüsü, bölgenin kuzey ve orta kesimlerindeki nüfusun büyük bölümünü, Mısır sınırındaki Refah kentine yığılmaya zorladı. İşgal rejimi, saldırılar boyunca kuzeydekiler için "güvenli bölge" ilan ettiği güney bölgesini ise şimdi aynı şekilde karadan işgal etmek ve nüfusu buradan zorla çıkarmak istiyor. Refah'ta 1 milyon 400 bin civarında sivilin sıkıştığı tahmin ediliyor. Uluslararası toplum, işgalcileri, Refah'a yönelik kapsamlı bir saldırının yeni ve büyük bir trajediye sebep olacağı konusunda uyarıyor.  

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir