• DOLAR 32.48
  • EURO 34.756
  • ALTIN 2439.697
  • ...
JİTEM`den `Mirzabeyoğlu`nu Öldürün Talimatı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

28 Şubat döneminde Jandarma İstihbarat Şube Müdürlüğünde resmi görevli olarak çalışan bir Ergenekon hükümlüsünün Salih Mirzabeyoğlu`nu öldürmek için talimat aldığı iddia ediliyor.

Milat Gazetesi`nden Aslan Değirmenci`ye konuşan Avukat Harun Akdere`nin görüştüğü Ergenekon hükümlüsü, Metris Cezaevi`ne 1999 yılında operasyonel amaçlarla yerleştirildiğini belirterek Mirzabeyoğlu`nu da öldürmek için talimat aldığını söyledi.

Harun Akdere`nin konuyla ilgili açıklamaları şöyle:

"Hacı (Kod) A.D. isimli İstihbarat Albay`dan aldığı talimatla İBDA Fikriyatı Mensupları hakkında istihbari çalışmalara başladığını söyleyen Okan İşgör, bu talimatlara uygun olarak bir bahane ile Metris Cezaevine konuyor. Amaç aldığı talimat doğrultusunda " Metris Cezaevinde tutuklu bulunan Müslümanların direncini zayıflatmak ve operasyona zemin hazırlamak".

Bilindiği üzere o dönemde "Noel Baba" kod isimli bir operasyonla Metris cezaevine baskın yapılmış, onlarca tutuklu yaralanırken bir tutuklu da öldürülmüştü dönemin sorumluları tarafından. Aynı operasyonda Salih Mirzabeyoğlu şiddetli işkencelere maruz bırakılar saçı sakalı kesilmiş ve üstü başı paramparça yara bere içinde mahkemeye çıkartılmıştı.

Tutuklu bulunduğu süre içinde kendisini ziyarete gelen bir istihbaratçıdan sürekli talimatlar aldığını ve bilgi verdiğini söylüyor. Bu istihbaratçı aracılığıyla Cezaevi 2. Müdürlerinden birinin kendisine silah ve cep telefonu getirdiğini, bunları kalmış olduğu koğuşa soktuğunu ve yeni talimatı beklediğini ve daha önce almış olduğu talimatlara uygun hareket ettiğini söylüyor.

Söz konusu şahıs düzenli görüştüğü istihbarat elemanının kendisine: "İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü`nden Ş. F.`nın talimatıyla geldiğini ve R.A ile A. Ç.`ın kendisine selam söylediğini vatanın ondan yeni bir görev beklediğini "söyler. Bu yeni görev Salih Mirzabeyoğlu`na suikast düzenlemektir.

Görevi kabul ettiğini ifade eden istihbarat elemanı, süreç içinde önce korktuğunu ve suikastı gerçekleştiremediğini, daha sonra ise içeride edindiği arkadaşlıkların buna engel olduğunu bu yüzden suikastı gerçekleştirmediğini ama gerekli istihbari çalışmayı devam ettirdiğini bilgi akışını sağladığını ve operasyona zemin oluşturacak faaliyetlerde bulunduğunu anlatırken "Polis dışarda ailelere yönelik gözaltı çalışması yaptığında içerde nabzın yükselmesine katkı da bulundum. Kimlerin ne tepki verdiğini rapor ettim. O dönem cezaevi 1. müdürünün değiştirilmesi de bu operasyonun bir parçası olarak sağladım." diyor. İslamcı tutuklulara karşı müsamahakâr davrandığı rapor edilen N. Ü`in yerine Ö. K.`ın atanması bu operasyonun bir parçasıdır. 5 Aralık 1999`da koğuşa yapılan operasyonda kişilerin paylaşıldığını fotoğraflar dağıtıldığını her tutuklu kişi için özellikle 3 askerin öldürmek amaçlı görevlendirildiğini anlattı."

milat gazetesi

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir