• DOLAR 34.19
  • EURO 37.129
  • ALTIN 2976.09
  • ...
Ukrayna: Rusya'ya ait çıkarma gemisini batırdık
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Ukrayna Silahlı Kuvvetleri Genelkurmay Başkanlığı, Rus çıkarma gemisi Sezar Kunikov'un 14 Şubat sabahı Karadeniz'de batırıldığını doğruladı.

Ukrayna Genelkurmay Başkanlığı, bunun Ukrayna askeri istihbaratı ile silahlı kuvvetlerinin ortak bir operasyonu olduğunu duyurdu.

Ukrayna askeri istihbaratı saldırının videosunu paylaştı ve saldırının Kırım'ın Alupka kenti açıklarında Magura V5 deniz dronlarıyla gerçekleştirildiğini açıkladı. Rusya'nın arama kurtarma operasyonlarının başarısız olduğu iddia edildi.

Birleşik Krallık Savunma Bakanlığı'na göre bu Şubat 2022'de tam ölçekli savaşın başlangıcından bu yana Rusya'nın Karadeniz Filosuna ait batırılan dördüncü çıkarma gemisi.

Rusya Savunma Bakanlığı, 14 Şubat'ta, altısı Karadeniz üzerinde olmak üzere dokuz insansız hava aracını bir gecede düşürdüğünü iddia etmişti.

Birleşik Krallık Savunma Bakanlığı, Sezar Kunikov'un kardeş gemisi Novocherkassk'in Aralık 2023'te Kırım'daki Feodosia'ya yanaşırken Ukrayna'nın füze saldırısıyla "tamamen yok edildiğini" belirtti.

ABD askeri bilgi notuna göre Novocherkassk, amfibi çıkarmalar için tasarlanmış, yaklaşık 113 metre uzunluğa sahip orta büyüklükte bir gemiydi ve zırhlı araçlar taşıyordu. Yaklaşık 87 kişilik mürettebata sahip gemi, yaklaşık 240 personele ev sahipliği yapabiliyordu.

Karadeniz Filosunun internet sitesine göre Sezar Kunikov da benzer özelliklere sahipti. Battığı esnada gemide kaç personelin bulunduğunun bilinmediği aktarıldı. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir