• DOLAR 34.103
  • EURO 38.146
  • ALTIN 2875.028
  • ...
İslami Cihad'tan ateşkes açıklaması: Talep ettiğimiz ateşkes...
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Muhammed el-Hindi, ''Kahire toplantısı ilk Paris toplantısına benziyor. Gazze'deki savaş nafile hale geldi, İsrail kaybediyor ve müzakereler İsrailli mahkumlar sorununu çözmeyi amaçlıyor.

Netanyahu Refah'a saldırmak için zaman kazanmak istiyor çünkü bir şeyler başarabileceği yanılsamasına kapılmış durumda. Talep ettiğimiz sürdürülebilir ateşkes, yerinden edilenlerin geri dönüşüne izin verilmesini de içeriyor.

Biden insani koridordan bahsederken Sina'ya göçü kastediyor. Netanyahu'nun övünmesi ve kesin bir zaferden bahsetmesinin hiçbir değeri yok ve işgal ordusunun morali yok.Netanyahu, Refah saldırısını sanki başka şehirlerde de başarılar elde etmiş gibi anlatıyor ama kesin bir zafer elde edemiyor. Refah'a yönelik saldırı tehdidi, Kahire'nin kesin bir reddi ile karşılanmazsa, vahim sonuçlara yol açacaktır.  Bir sonraki hükümetin meseleleri bugün tartışmaya açık değil çünkü bir savaş atmosferindeyiz ve her şey savaşın sonuçlarına bağlı.  “İsrail”, Gazze'ye mal taşınması açısından Refah sınır kapısını Kerem Şalom geçiş noktasıyla değiştirmek istiyor.: Filistin savaşı Hamas'a ve İslami Cihad'a karşı değil, daha ziyade Filistin halkına karşıdır. Bu nedenle biz tüm gruplarla her türlü işbirliğinden yanayız. '' ifadelerini kullandı. 

Bu haberler de ilginizi çekebilir