• DOLAR 34.402
  • EURO 37.545
  • ALTIN 2928.24
  • ...
Bursa Dürdane köyü sulama göleti tamamlanıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BURSA - Bir milyon 300 bin TL'ye mal olan Bursa Dürdane köyü sulama göletinde sona gelindi. Göletin su tutmasıyla birlikte 60 hektar alanda sulama yapılması hedefleniyor.

 

Dürdane Köyü Sulama Göletinde incelemelerde bulunan İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Bilal Çelik'e Tarım ve Köy İşleri Daire Başkanı İsmail Aksoy, Su Kanal Hizmetleri Müdürü Yetişken Keskin ve köy heyeti eşlik etti.

 

Göletin yapımına 2012 yılında başlandığı ve Eylül ayı içerisinde tamamlandığına dikkat çeken Bilal Çelik, "Dürdane köyünde yapımını tamamladığımız sulama göletimizin yapımının sonuna geldik. Bir milyon 300 bin TL'ye mal olan göletimizi bir yıl içerisinde teslim ettik.

 

Göletin su tutmasıyla birlikte yaklaşık 60 hektar alanın sulanmasına sağlayacağını tahmin ediyoruz. Tarımda sulamanın vahşi sistemden kapalı ve damlama sistemine geçmesi çok önemli daha az su ile daha iyi ürün alınmaktadır. Bursa İl Özel İdaresi olarak çok sayıda gerek çiftlik tipi gerekse Mebran kaplama sulama göletini Türkiye'ye örnek teşkil edecek şekilde çiftçilerimize kazandırdık." dedi. (Zeki Aras - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir