• DOLAR 32.34
  • EURO 34.879
  • ALTIN 2393.529
  • ...
Siyonist rejim El-Cezire muhabirlerini hedef aldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Görgü tanıklarından alınan bilgiye göre, Siyonist işgalciler insansız hava araçları (İHA) ile Refah kentine saldırı düzenledi.

Al Jazeera muhabiri Ebu Amr'ın ayağından ağır yaralandığını ve hastaneye kaldırıldığını ifade eden tanıklar, aynı bölgede görev yapan Ahmed Matar isimli bir kameramanın da yaralandığı bilgisini verdi.

Al Jazeera televizyonu da Ebu Amr'ın Refah kentinde İşgalcilerin saldırısı sonucu yaralandığını duyurdu.

Haberde, Ebu Amr ile Matar'ın Han Yunus ile Refah kenti arasındaki Mirac bölgesinde görev yaptıkları sırada SİHA tarafından hedef alındığı ve ağır yaralandıkları belirtildi.

- "Uluslararası hukuka aykırı tam teşekküllü bir suç"

Öte yandan Gazze'deki hükümetin basın ofisinden saldırıya ilişkin yapılan açıklamada, Siyonist rejimin, 7 Ekim'den bu yana Al Jazeera ekibini 5'nci kez kasıtlı olarak hedef aldığı ifade edildi.

Açıklamada, bölgede görev yapan kameraman Ahmed Matar ve Al Jazeera muhabiri Ebu Amr'ın hedef alınması, "uluslararası hukuka aykırı tam teşekküllü bir suç" olarak nitelendirildi.

Siyonist rejimin 7 Ekim'den bu yana düzenlediği saldırılarda 126 gazeteci öldürüldü, çok sayıda gazeteci yaralandı. 10 gazeteci ise İşgalciler tarafından alıkonuldu.

Bu haberler de ilginizi çekebilir