• DOLAR 34.284
  • EURO 37.509
  • ALTIN 2917.245
  • ...
Kılık-kıyafette sınırlama devam ediyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BURSA- Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın dün açıkladığı Demokratikleşme Paketi hakkında değerlendirmede bulunan Memur-Sen Bursa Şube Başkanı Numan Şeker, paketin olumlu ancak yetersiz olduğunu söyledi. Şeker, paketin içindeki olumlu adımları takdirle karşılamakla birlikte bazılarının yetersiz olduğunu söyledi.

"Beklentilerimiz karşılanmadı"
Memur-Sen camiası olarak kamuda başörtüsü yasağının kısmen kaldırılması, andımız uygulamasına son verilmesini, Dini vecibelerin engellenmesinin ceza kapsamına alınması gibi adımların son derece olumlu ve önemli bulduklarını ifade eden Şeker, "Ancak haklı bir kısım beklentilerimizin karşılanmadığını üzülerek dile getirmeyi ve bu hususlarda da bir düzenleme yapılması irade ve niyetini görmek istediğimizi derç etmeyi de bir borç biliyoruz."şeklinde konuştu.

"Kılık-kıyafet özgürlüğünün öngörülmemesi eksiklik"
Kılık-Kıyafet özgürlüğünü sağlayacak bir düzenlemenin ön görülmemesini eksiklik olarak gördüklerini belirten Şeker, "Yani kılık-kıyafet seçme hakkını bu pakette maalesef göremedik. Erkek memur sakallı gelebilecek mi, kravatsız, ceketsiz gelebilecek mi gibi durumların yönetmeliklerle açıklanması gerekir."diye ifade etti.
Kılık-kıyafet konusunda ki maddeyi yetersiz bulduğunu dile getiren Şeker, yine kısıtlanmanın getirildiğini savundu.

Şeker "Bir hakime hanım başörtüsü takıp üstüne cübbesini giyerek adaletli bir şekilde hükmedemeyecek mi, başörtüsü bu hakimenin adil olmasına veya adaletli hükmetmesine engel mi teşkil ediyor böyle mi algılamak gerekiyor?" diye sordu.

"Dünyanın hiçbir yerinde böyle bir uygulama yok"
Kamu çalışanlarının nasıl giyineceğini yönetmelikle kanunla düzenleyen hiçbir ülkenin olmadığını kaydeden Şeker, Başörtülü bir şekilde memur olunamayacağının sadece Türkiye'de bulunduğunu söyleyerek yıllarca bu şekilde terör estirildiğini sözlerine ekledi.
657 sayılı kanunun 125/A G maddesiyle ek 19. Maddenin yürürlükten kaldırılması gerektiğini belirten Şeker, ilgili madde ve yönetmeliğin bulunduğu sürece konjoktürel bir değişiklik olduğunda birilerinin buna dayanarak yine 28 Şubat sürecindeki terörü estirilebileceğine vurgu yaptı.

"Mesai saatleri Cuma namazına göre ayarlanmalı"
Anayasaya bir madde konularak kesinlikle insanların inançlarından dolayı ayıplanamayacağı, horlanamayacağı, yasaklanamayacağı ve bundan dolayı hiçbir baskı göremeyeceği haklarının güvence altına alınması gerektiğini söyleyen Şeker, mesai saatlerinin de idari bir düzenlemeyle Cuma namazlarına göre ayarlanması gerektiğini söyleyerek sözlerini noktaladı.(Zeki Aras/Veysi Siyah-İLKHA)


Bu haberler de ilginizi çekebilir