• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Molla Şimşek: Cihat, şehadet bilinci toplumu ayakta tutar
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İTTİHADUL ULEMA Genel Başkan Yardımcısı Molla Beşir Şimşek, birçok İslam alimi ve dava adamının İslam davası uğruna canını feda ettiği şubat ayının şehadet ayı ilan edilmesi dolayısıyla İLKHA muhabirine açıklamalarda bulunarak şehitliğin önemine değindi.

Şehadet bilincinin toplumu güçlü, aziz kıldığını, şehadet bilincinden mahrum olmanın ise toplumu zillete düşürdüğünü ifade eden Şimşek, cihat, şehadet ruhuyla ayakta kalan toplumun ancak aziz bir toplum olabileceğini belirtti.

Anne ve babaların evlatlarını, ulema ve liderlerin ise toplumları bu ruhla yetiştirmesi gerektiğini söyleyen Şimşek, izzetin cihat ve şehadet ruhuyla kuşanmaktan geçtiğini kaydetti.

İçinde bulundukları Şubat ayının şehadet ayı olarak ilan edildiğini anımsatan Şimşek, bu ayda birçok önemli İslami şahsiyet ve hareket önderinin şehit edildiğini aktardı.

Bu münasebetle özellikle Kudüs, Allah ve İslam için şehit olan tüm kişilere Allah'tan rahmet dilediklerini ifade eden Şimşek, şehitlerin kanının Müslümanların gafletten uyanmasına vesile olmasını temenni ettiklerini kaydetti.

İnsanların yaratılış gayesinin her yönüyle Allah'a ibadet, kulluk yapmak olduğunu dile getiren Şimşek, aynı zamanda Allah Teala'nın Müminlerden canlarını ve mallarını cennet karşılığında satın aldığını beyan ettiğini söyledi.

"Şehit, Allah'a verdiği söze sadık kalandır"

Şehadet, Allah'a verilen söze sadık kalmanın adı olduğunu belirten Şimşek, "Şehadet, La İlahe İllallah Muhammed Resulullah vaadinin arkasında durmaktır, gereğini yerine getirmektir. Şehit, Allah'a verdiği söze sadık kalandır. Canını, malını, her şeyini Allah'a feda eden kişiye şehit denilir." diye konuştu.

"Allah yolundaki şehadetin mükafatı var"

Allah'ın pek çok ayeti kerimeyle şehadeti teşvik ettiğine işaret eden Şimşek, "Şehadetin faziletini, Allah yolunda malını, canını feda edenlerin Allah katındaki mükafatını zikrediyor. Peygamberimiz (Sallallahu Aleyhi Ve Sellem) onlarca hadisi şerifle Müslümanları buna teşvik ediyor. Allah Kur'an'ı Kerim'de, 'Allah yolunda öldürülenlere ölüler demeyin' diye buyuruyor. Allah Peygambere bile 'öleceksin' diyor ama 'Allah yolunda öldürülenlere ölüler demeyin' diyor. Başka bir ayette 'Onlar Allah katında rızıklandırılıyorlar, yaşıyorlar' deniyor." ifadelerini kullandı.

"Cihat, şehadet ruhundan uzak kalmak hem dünyada hem de ahirette zillete neden olur"

Şehitlik mertebesinin çok önemli bir husus olduğunu belirten Şimşek, "Aklı başında olan her bir Müslüman tarih boyunca buna aşık olmuş, bunun peşinde koşmuştur ve buna ulaşmak için bütün gücünü kullanmıştır. Allah'ın, Peygamberin bu kadar teşvik ettiği şehadet, cihat bilinci hususuna ne kadar sahip çıkmışlarsa hem dünyaları hem de ahiretleri o kadar mamur olmuştur. Ne zaman ki Müslümanlar bu ruhtan uzak kalmışlardır o zaman Müslümanlara hem dünyada zillet hakim olmuş hem de ahirette." dedi.

"İslam düşmanları cihat, şehadet ruhundan soyutlamak için İslam'ı farklılaştırmaya çalışıyor"

Şimşek, açıklamasına şöyle devam etti:

Peygamberimiz bir hadisi şerifinde 'İğne yoluyla alışveriş yaptığınız zaman ve öküzlerin kuyruğuna yapışıp ziraatla hayatınızı geçirdiğiniz zaman ve cihadı terk ettiğiniz zaman Allah size öyle bir zillet musallat edecek ki tekrar dininize dönmediğiniz müddetçe bu zilletten kurtulamazsınız' buyuruyor. Hadise baktığımız zaman ticaretten, ziraattan, hayvancılıktan bahsediyor. Peygamberimiz bize şunu söylüyor. Siz dünyaya sahip çıkıp ahireti unuttuğunuz zaman; Cihadı, şehadet bilincini terk ettiğiniz zaman zelil, rezil olacaksınız. Ne zaman cihada önem verirseniz o zaman bu zilletten kurtulursunuz. Dolayısıyla bugün İslam düşmanları sürekli cihat, şehadet ruhundan soyutlamak için İslam'ı farklılaştırmaya çalışıyor. Suya, sabuna dokunmayan bir Müslüman…"

"Şehadet ruhuyla ayaklanan bir avuç insan binlerce insanın imana gelmesine vesile oluyor"

Bugün Gazze'de her gün onlarca Filistinlinin şehit edilmesine rağmen zelil içinde olan Müslümanların oradaki Müslümanlara bir ekmek dahi götüremediğini vurgulayan Şimşek, "Bundan daha büyük bir zillet olamaz. Peygamberimizin bu hadisinin tezahürüdür bu. Müslümanlar niye bu hale gelmişler? Sayı azlığından mıdır? Hayır. Tam tersine ölüm korkusudur, dünyaya dalmadır. Dünyalıkları zarar göreceği için İslam ülkeleri ve Müslümanlar bugün oradaki kardeşlerine sahip çıkamıyor. Diğer taraftan cihat, şehadet ruhuyla ayaklanan bir avuç insan binlerce insanın imana gelmesine vesile oluyorlar. Can veriyorlar ama insanlığa iman kazandırıyorlar, insanlığa izzet dersi veriyorlar." diye konuştu.

"Şehadet bilinci toplumu güçlü, aziz kılar"

Şehadet bilincinin toplumu ayakta tuttuğunun altını çizen Şimşek, son olarak şunları söyledi:

"Şehadet bilinci toplumu güçlü, aziz kılar. Şehadet bilincinden mahrum olma, zillet toplumu haline getiriyor. Dolayısıyla bugün bizim her zamankinden daha fazla cihat ve şehadet ruhuyla beslenmemiz lazımdır. Anneler evlatlarını bu ruhla yetiştirmelidir. Ulema toplumlarını, liderler toplumlarını bu ruhla yetiştirmesi lazım. Bu ruhla ayakta kalan bir toplum ancak aziz olan bir toplumdur. Aksi takdirde herkese kul, köle oluruz. Gazze'ye bakıp Müslümanların bu ruha ne kadar muhtaç olduklarını, bu ruhu taşıyanların ne kadar özgür olduklarını görmeliyiz. Aç, susuz, ilaçsız olmalarına rağmen şehadet ve cihat bilinciyle kuşandıkları için bütün dünya onlara diz çöktüremiyor. İzzet budur. Buna sahip çıkmamız lazım. (İLKHA)





Bu haberler de ilginizi çekebilir