• DOLAR 34.29
  • EURO 37.528
  • ALTIN 2929.96
  • ...
Üniversite öğrencilerinden ulaşım eylemi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MUŞ - Muş Alparslan Üniversitesi öğrencileri, servis araçlarının yetersizliği nedeniyle eylem yaptı. Üniversite durağında araç yetersizliği nedeniyle saatlerce araç beklemek zorunda kaldıklarını ileri süren öğrenciler, Muş-Kulp karayolu üzerinde slogan atarak valilik binasına yürümek istedi. Ancak öğrenciler, şehir girişinde polis tarafından engellendi.


Yürüyüş esnasında kalabalığın arasına dalan bir servis aracı ise neredeyse bir öğrenciyi eziyordu. Duruma sinirlenen öğrenciler, taşlarla aracın camlarını kırdı.


Eylem nedeniyle Muş-Kulp karayolunda trafik güçlükle sağlanırken zaman zaman öğrenciler ile jandarma ekipleri arasında arbede yaşandığı görüldü.


Polis ise şehir girişinde barikat kurarak öğrencilerin girişlerini engelledi. Bunun üzerine araya Muş Vali Yardımcı ile Muş Belediye Başkanı Necmettin Dede girdi.


Eylem yapan örencileri temsilen Vali yardımcısı ile Belediye Başkanı Necmettin Dede ile konuşan öğrenciler, 4 yıldan beri aynı sorunu yaşamalarına rağmen neden sorunun çözülmediğini sordu.


Kendilerinin ciddi manada ulaşım sorunu yaşadıklarını belirten örenciler, servis araçlarının yetersiz olmalarından dolayı derslere geç kaldıklarını ifade ettiler.


Muş Belediye Başkanı Necmettin Dede, sorunun kendisinden kaynaklanmadığını iddia etti. Sorunun giderilmesi için kendisinin elinden gelen bütün çabayı sarf ettiğini, ancak araç sahiplerinin yeni araç alımına taraftar olamadıklarını iddia eden Dede, konuşma esnasında zaman zaman sert çıkışlar da yaptığı görüldü.


Buna itiraz eden araç sahipleri ise sorunun kendilerinden kaynaklanmadığını iddia ettiler. İmkân sağlandığı halde bizzat kendilerinin ek olarak 7 araç daha tahsis edeceklerini belirten araç sahipleri, örencilere her konuda yardımcı olabileceklerini kaydettiler.


En çok kız öğrencilerin sıkıntı yaşadıklarını belirten Narin Güneş, saatlerce yolda beklediklerini ve öğrencilerin üst üste bindiklerini ifade etti. Öğrenci sayısının hayli fazla olduğu için araçların yetmediğini belirten Güneş, servis araçlarının taşlanma olayının ise şoförün servis aracını öğrencilerin üzerine sürmesi sonucu meydana geldiğini ve olaya bizzat kendisinin şahit olduğunu belirtti.


Okula gidinceye kadar 2 araç değiştirdiğini söyleyen üniversite örencilerinden Hacer Sever ise, arabalara yetişemediklerini ve derslere geç kaldıklarını belirtti.


Yapılan görüşmenin sonucunda ise öğrencilerin Belediye Başkanı Dede ile tekrardan oturup bir durum değerlendirmesi yapılmasına karar verilerek eylem sonlandırıldı. (M. Şirin Çağlayan- İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir