• DOLAR 34.402
  • EURO 37.545
  • ALTIN 2928.24
  • ...
Camiler haftasında kadına şiddet anlatılacak
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MERSİN - Tarsus İlçe Müftülüğü 1-7 Ekim tarihleri arasında kutlanacak olan 'Camiler ve Din Görevlileri Haftası' programını basınla kahvaltıda bir araya gelerek açıkladı.

 

Kutlanacak olan hafta ile ilgili açıklama yapan Tarsus İlçe Müftü Vekili Mikail Tayşan, "Camiler ve Din Görevlileri Haftası dolayısıyla Tarsus'ta bir takım çalışmalar başlattık. Çalışmalarımızı dün protokol ziyaretleri ile başlattık. Bununla birlikte İlçe hastane ziyaretleri yaparak hasta ve hastane personeline yönelik ziyaretler yapacağız. Ayrıca Huzurevi ve cezaevi ziyaretlerini de yapacağız." dedi.

 

"Kadına şiddet İslam'dan kaynaklanıyormuş gibi gösterilmeye çalışılıyor"
Tayşan, "Diyanet işleri Başkanlığımız, 2013 yılı Camiler ve Din Görevlileri Haftası münasebetiyle düzenlenecek etkinliklerde 'Cami- kadın ve Aile, kadına şiddet' konusuna ağırlık verilmesini kararlaştırmıştır. Tüm camilerde ve programlarda bu konular hakkında programlar yapılacak. Gerek dünyanın değişik yerlerinde gerekse ülkemizde olsun zaman zaman bu şiddetle maalesef karşı karşıya geliyoruz ve sanki bu şiddet İslam'dan kaynaklanıyormuş gibi gösterilmeye çalışılıyor. Oysaki Kur'an-ı Kerim'de birçok ayette kadına verilen önem anlatılmaktadır. Bu konunun işlenmesi Bakanlığımız tarafından dile getirildi." ifadelerini kullandı. (A. Hakim Kurt - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir