• DOLAR 34.305
  • EURO 37.545
  • ALTIN 2928.218
  • ...
Batman Belediyesi neden çöpleri toplamıyor?
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Şehir merkezi ve birçok mahalle adeta çöpten geçilmiyor. Yaşadıkları yerlerin çöpten geçilmediğini belirten mahalle sakinleri ve esnaf, belediyeyi asli görevine çağırdı.

 

Belediyeye tepki gösteren Batman'ın GAP Mahallesi sakinleri ve esnafı, mahallelerinde yeterli çöp konteynırların olmadığını ve bu yüzden çöplerin biriktiğini belirterek durumun kendilerini sıkıntıya soktuğunu söylediler.

 

Mahalle esnafı ve sakinleri, mahallelerinde Salı Pazarı'nın kurulduğunu ve çöpçüleri kendilerinin temizlediğini ifade ederek belediyeden mahallelerini temizleyecek eleman göndermelerini istediler.

 

Mahalle esnaflarından Ahmet Zariç yaşanan duruma tepki göstererek, "Öğrencilerin okul kapısı önünde çöplerin içinde oyun oynamasından rahatsızlık duyuyoruz. Mahallemizin çöplerini biz esnaf ve kapıcılar temizliyoruz. Derhal bu rezalete bir çözüm bulunmasını istiyoruz." dedi.

 

Mahalle sakinlerinden Ahmet Çoban ise, "Gap İlköğretim Okulu için yapılacak olan park, 20 gündür yarıda bırakılmış haldedir. Belediye yarım bıraktığı parkı neden yapmıyor? Ancak şehir içindeki görünen yerleri yapıyor. Bu park içindeki malzemelerin parkın içinde bırakılması da her gece hırsızlarla uğraştırmamıza sebep oluyor. Bir de mahallemize çöp konteynırları istiyoruz. Günlerce çöplerimiz toplanmıyor. Belediyeden derhal bu sorunu çözmesini istiyoruz." şeklinde tepki gösterdi.

 

Okula giden öğrenciler ise, okullarının önündeki çöpler nedeniyle çöplere basarak okula girmek zorunda kaldıklarını ve bundan rahatsızlık duyduklarını vurgulayarak belediyeden çöplerinin toplanmasını ve yarım kalan parklarının da yapılmasını istediler. (Cevher Ekinci - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir