• DOLAR 32.34
  • EURO 34.879
  • ALTIN 2393.529
  • ...
İslami Cihad: "İsrail Refah'ta korkunç bir katliam yaptı"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İslami Cihad Hareketinden yapılan yazılı açıklamada, Refah'ta 100'den fazla kişinin şehid edildiği saldırılara dair detaylar paylaşıldı.

Açıklamada, "Suç işlemekte ısrar eden düşman, dün gece Refah şehrinde korkunç bir katliam gerçekleştirerek Filistin halkına karşı imha savaşına devam etmektedir." ifadelerine yer verildi.

Filistin halkına yönelik soykırım girişiminde ısrar eden Siyonist rejimin Uluslararası Adalet Divanı kararlarını, BM kararlarını ve uluslararası toplumu hiçe saydığını bir kez daha kanıtladığı kaydedildi.

Filistin resmi ajansı WAFA, Refah'taki hastane yetkililerine dayandırdığı haberinde, Siyonist rejimin kente düzenlediği saldırılarda 100'den fazla kişinin öldürüldüğünü ve hastanelere yüzlerce yaralı getirildiğini belirtmişti.

Filistin Kızılayı, saldırıların Refah kent merkezinde yoğunlaştığını ve saldırılarda sivillerin evlerinin de hedef alındığını duyurmuştu.

Yerel kaynaklar, savaş uçakları, yoğun topçu atışı ve savaş gemileriyle denizden açılan ateşle eş zamanlı olarak yaklaşık 40 hava saldırısı düzenlendiğini, özellikle yerinden edilen Filistinlilerin barındığı çok sayıda ev ve caminin hedef alındığını kaydetmişti.

Bu haberler de ilginizi çekebilir