• DOLAR 34.305
  • EURO 37.545
  • ALTIN 2928.218
  • ...
BDP'den Demokratikleşme Paketine tepki
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MUŞ- Demokratikleşme Paketinin adaletten uzak olduğunu söyleyen BDP'liler, paketi protesto etmek amacıyla yürüyüş yaptı. Merkez Cumhuriyet Caddesi'nde yürüyüşe geçen BDP'li grup, Muş Belediyesi önünde bir araya geldi.

Belediye önünde toplanan gruba bir konuşma yapan Muş Milletvekili Demir çelik, Başbakanın kendileriyle oyun oynadığını ileri sürerek, ''Başbakan dünü bu güne evirerek aldatmanın kandırmanın yoluna bakmıştır. Kürt sorunu gibi tarihsel ve siyasal bir sorun pakete sığmaz.'' ifadelerini kullandı.

Konuşmasında Cumhuriyetin kuruluşundan bu güne kadar açılan hiç bir paketin Kürt sorununa çözüm getirmediğini belirten Çelik, "Eşit ve nitelikli bir müzakereye oturmadan, taraflar asgari müştereklerde buluşmadan, yol haritası üzerinde takvime bağlanmış adımlar atmaya rıza göstermeden Kürt sorunun çözülemeyecek ve çözümsüz kalmaya devam edecektir." sözlerine yer verdi.

Çelik, paketin sadece kandırmacadan ibaret olduğunu ileri ifade ederek, " Başbakan sadece kendi yandaşlarının özgürlüklerine dair kısmi iyileştirmeler getirmiştir.Paket, gerçek manada adaletten uzaktır." iddiasında bulundu.
Terörle Mücadele Kanunu'nun hala olduğu yerde durduğunu da hatırlatan Çelik, TCK ile yargılanan tutukluların ceza evlerinde rehine muamelesiyle karşı karşıya kaldıklarını sözlerine ekledi.

Protesto eylemi yapılan basın açıklamasının ardından olaysız sona erdi. (M. Şirin Çağlayan-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir