• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Heniye, `Devlet Bağışlanmaz, Zorla Alınır`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

FİLİSTİN - Başbakanı İsmail Heniyye, Filistin devletinin ve hakların hiç kimse tarafından karşılıksız bağışlanmayacağını, bilakis zorla alınacağını ifade etti. Heniye, Filistin devletinin tanınması için Birleşmiş Milletler`e başvurma girişiminin çok fazla önemli olmadığının altını çizdi.

İletişim ve Bilişim Teknolojisi Bakanlığı`nın üç yeni pul çıkarması münasebetiyle düzenlenen törende bir konuşma yapan Heniye, "Birleşmiş Milletler`in Filistin davasıyla ilgili aldığı onlarca karar var fakat hiçbiri uygulanmıyor" dedi.

Filistin Hükümeti`nin mali kriz yaşadığı yönündeki haberlere değinen Heniyye, "Mali durumlar istikrarlı. Fakat bu çok iyi derecede olduğu anlamına da gelmez" diyerek, Arap ve İslam ülkeleriyle dünyanın özgür insanlarından gelecek her türlü yardıma ihtiyaç olduğunu sözlerine ekledi.

Heniyye, Gazze Şeridi`ne uygulanan ablukanın hâlâ devam ettiğini hatırlatarak, abluka altında yaşayan Filistin halkına yapılan maddi ve manevi yardımların devam etmesi gerektiğini ifade etti.

Hükümetinin mali programının tamamen şeffaf olduğunu ve kamu kaynaklarını israf etmeme üzerine kurulduğunu dile getiren Heniyye, bu şekilde zor şartlar altında dahi hükümetin mali yükümlülüklerini yerine getirebildiğini ve hiç borcunun olmadığını bildirdi.

Heniyye, gençlik pulunu Filistinli gençlere armağan ederek, hükümetinin Filistin halkının çıkarı için çalışan tüm Filistinli gençleri kucakladığını söyledi. 

Bu haberler de ilginizi çekebilir