• DOLAR 32.995
  • EURO 35.801
  • ALTIN 2528.57
  • ...
Midyat'ta binlerce Peygamber Sevdalısı Siyer Yarışması heyecanı yaşadı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Türkiye genelinde "O'nu Oku, O'nu Yaşa" temasıyla düzenlenen ve Midyat'ta yoğun bir katılımla gerçekleşen ödüllü Siyer Yarışması'na Midyat'ta 2 bin 500 kişi başvuru yaptı.

Aileleriyle birlikte sınav merkezlerine gelen binlerce Peygamber Sevdalısı kaybedeni olmayan Siyer Yarışması heyecanı yaşadı. Saat 11.00'de başlayan yarışma 90 dakika sürdü.

Sınav başladıktan sonra, sınava katılanlar salonda, aileleri dışarıda hem güzel havanın tadını çıkardı hem de çocuklarının heyecanlarına ortak oldu.

Midyat'taki siyer Yarışması organizasyonuyla ilgili konuşan Peygamber Sevdalıları Midyat Temsilcisi Eğitimci Selahattin Yeniay, Vakıf olarak amaçlarının Efendimizin her yönüyle anlaşılmasını sağlamak olduğunu ifade etti.

Yeniay, "Peygamber Sevdalıları Midyat olarak, yıllarca geleneksel olarak yaptığımız siyer yarışmasını bu sene de gerçekleştirmiş bulunmaktayız. Midyat'ımızdan 2 bin 500'den fazla başvuru olup, 80 noktada yarışmayı düzenlemiş bulunuyoruz. Katkısı ve desteği olan tüm halkımıza, velilerimize ve öğrencilerimize teşekkür ediyoruz. Allah hayra ve huzura; bu arada Filistin ve Gazze'nin zaferine vesile kılsın. Emeği olan herkese teşekkür ediyorum. Bu etkinlikte amacımız, Peygamber Aleyhisselam'ın hayatını okumak, anlamak ve yaşanmasına vesile olmaktır. Rabbim çocuklarımıza hem dünya hem ahiret saadeti nasip etsin. Başarılar diliyorum." dedi.

Yarışmaya katılan Mehmet Şerif Yeşilmen, "Peygamber Efendimizin hayatını anlatan yarışmaya katıldık. Büyük bir sevinç yaşıyoruz. O'nun hakkında sorulan sorular birer kazanımdır. O'nun örnek hayatını çocuklarımıza, dostlarımıza ve hatta torunlarımıza bile okutmalıyız. Biz her zaman kazançlı çıkıyoruz. Peygamberimizi her zaman öğrenip, öğretip yaşamak için çalışıyoruz. Ve şu an Gazze'nin gururlu direnişi, Resulün yolunun yolcuları oldukları içindir. Onlar, İslam ve Peygamberi için savaşıyorlar. Rabbim o kafirleri kahr-u perişan etsin. Müslümanların planlarını hedefine ulaştırsın. Vuruşlarını isabetli kılsın. Bizler de ilelebet İslam davası için mücadelemizi sürdüreceğiz inşallah." ifadelerini kullandı. 

Sınav öncesi ve sonrasında duygularını İLKKHA muhabiriyle paylaşan öğrenciler ise, Peygamberimizin hayatını öğrenmenin en büyük ödül olduğunu ifade ettiler.

Ömer Furkan Fidan, "Siyer sınavına girdik bugün. Kitabını alıp okuyanlar için sınav kolaydı. Zorluk derecesi çok değildi. Herkesin kazanmasını diliyorum. Siyer kitabını aldım. Her gün 1 saat okuyarak, bazı yerleri ezberledim. Kitap bilgileriyle bile sınavı kazanabiliriz. Kendisine güvenen herkesin kazanabileceği bir sınav. Çok zor değil. Bu sınava giren herkes mutlaka bir şey kazanıyor. Ödül alamazsa bile Peygamber Efendimiz'in hayatını öğreniyor. Bu da bizim sorumluluklarımızdan birisidir. Düzenleyenlere çok teşekkür ederim, çok güzel bir yarışma." dedi.

Abdulgafur Demir, "Yılda bir defa düzenlenen siyer yarışmasına katıldık. Peygamber Sevdalıları tarafından düzenlenen bir yarışma. Kaybedeni olmayan bir yarışma. Ödül kazanmasak da Peygamber Efendimizin hayatını öğreniyoruz. Hayatımızın her alanında bize çok fayda sağlayan bir çalışma. Peygamberimin savaşlarını, ilk peygamberlik anılarını ve o zamanları öğrenmiş oluyoruz. Yani kaybedeni olmayan bir sınava gireceğiz. Yarışmayı düzenleyenler çok teşekkür ediyorum."

Ammar Hülveydi, "Çok iyi bir yarışma olmuş. Peygamber Efendimizin hayatını anlayıp onu tanımış oluyoruz. Ödülleri almasak da Efendimizi tanımış oluyoruz. Kitap almıştım. Kayıt yaptıktan sonra birkaç defa okudum. Önemli yerleri ezberledim. Peygamberimizin hayatını anlamak bizim için çok faydalı. Onu örnek almak çok faydalı. Bu sınavı yaptıkları için çok güzel sevap oluyor. Peygamberimizi tanımış oluyoruz." ifadelerini kullandı. 

Elif Bilgiç, "Öncellikle bu yarışmada Peygamberimizin hayatını öğrendim ve çok beğendim. Kazanmak önemli değil. Biz bunu öğrendik yeter. Sınavım çok iyi geçti. Peygamber Efendimizin hayatından öğrendiklerimizi herkese tavsiye ediyorum." dedi. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir