• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Elazığ`da Siyer Yarışmasına katılım yoğun oldu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından 2012 yılından bu yana her sene "O'nu Oku O'nu Yaşa" temasıyla Türkiye geneli düzenlenen "Siyer Yarışması" 7'den 70'e her yaştan yüzbinlerce kişinin katılımıyla gerçekleştirildi. 4 farklı kategoride gerçekleştirilen ve 90 dakika süre tanınan test usulü yarışmada 1 ve 2'nci kategoriler için 60 soru, 3 ve 4'üncü kategoriler için 75 soru yer aldı.

Peygamber Sevdalıları Vakfı Elazığ Koordinatörü Erkan Yaman; Elazığ merkez, Keban, Ağın, Baskil, Arıcak, Alacakaya, Sivrice, Karakoçan, Palu ve Kovancılar ilçelerinde, Mollakendi ve Yurtbaşı beldeleri ile birlikte toplam 15 farklı noktada 3 bin 500 kişinin sınava katıldığını belirtti.

Elazığ merkezde 4 farklı noktada yarışmanın gerçekleştirildiğini kaydeden Yaman, tüm Peygamber Sevdalıları Vakfı çalışanlarına ve katılımcılara teşekkür etti.

Elazığ'ın Palu ilçesinde düzenlenen yarışma, sabah saat 11:00'de Yavuz Selim İlkokulu'nda gerçekleşti. Peygamber Sevdalıları Palu İlçe Temsilcisi Kenan Ocak, düzenledikleri yarışmaya yoğun bir katılım olduğunu belirterek amaçlarının Peygamber Efendimizin hayatını öğrenmek ve hayatlarında yaşam örneği kılmak olduğunu söyledi. Bu sene yüzlerce katılımcının sınava girdiğini belirten Ocak, katılımcılara teşekkür etti.

Yarışmaya katılan öğrenciler başta bu yarışmayı düzenleyen Peygamber Sevdalıları Vakfı'na teşekkür ederken, çalıştıkları için sınavın kolay olduğunu, bu sınav ile Peygamber Efendimizin hayatını öğrendiklerini ve bundan da çok etkilendiklerini belirttiler.

Öğrenci velilerinden Seyfullah Yılmaz, esas amacın bu sınav ile Peygamber Efendimizin hayatı ve İslam dininin öğrenilmesi olduğunu, kendilerinin de sınava kız çocukları ile birlikte çalıştıklarını belirtti.

Torunlarını sınava getiren İbrahim Güngören, ifsat edilmek istenen gençliği Peygamber Efendimizin hayatının öğretilmesi ile kurtarılabileceğini, Türkiye geneli yüzbinlerce gencin bu sınav ile Peygamber Efendimizin hayatını öğrendiğini, Palu'da dahi 500 civarında bir katılımın olması dolayısıyla çok memnun olduklarını belirterek Peygamber Sevdalıları Vakfı'na teşekkür etti.

Karakoçan ilçesinde de düzenlenen "Siyer Yarışmasına" 300 kişi katıldı. Sarıcan Ortaokulu, Şehit Jandarma Mahir Özdemir Ortaokulu ve Nuri Özaltın İlkokulu olmak üzere 3 nokta da sınavın yapıldığını belirten Peygamber Sevdalıları Vakfı Karakoçan Temsilcisi Hasan Durmaz, katılımcılara teşekkür etti.

Kovancılar ilçesinde ise, Siyer Yarışması Kovancılar İlkokulunda yüzlerce katılımcı ile gerçekleşti. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir