• DOLAR 32.379
  • EURO 34.757
  • ALTIN 2409.95
  • ...
Siyer Yarışması Adana'da 650 derslikte yapıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından "O'nu Oku, O'nu Yaşa" temasıyla düzenlenen Siyer Yarışması, Türkiye genelinde 7'den 70'e yüz binlerce kişinin katılımıyla yapıldı.

Her yaştan büyük teveccüh gören yarışmaya, Adana'da toplamda altı bin 500 başvuru yapıldı.

Yarışmanın 1 ve 2'nci kategorisinde 60 soru, 3 ve 4'üncü kategorisinde 75 soru soruldu. Tüm kategoriler için cevaplama süresi 90 dakika sürdü.

Ramazan Sandal

Peygamber Sevdalıları Adana Koordinatör Yardımcısı Ramazan Sandal, Siyer Yarışması'nın 12 yıldır düzenlendiğini belirterek, "Onu Oku, Onu Yaşa" temalı siyer yarışmamızı bu yıl daAdana İlimizde gerçekleşirdik. Peygamber için onun hayatı denilmez, sireti denilir çünkü onun sireti zamana ve mekana bağlı olmadan sirayet eder. Onun örnekliği mekana ve zamana bağlı olmadan sevenlerine ve ona güvenenlere aşılanır. Onlar da bu şekilde siracen münir yani aydınlatıcı bir kandil olur etraflarına hem nur hem ısı hem de ışık yayarlar. Bu vesileyle yarışmamıza katılan küçükten büyüğe tüm peygamber sevdalılarına teşekkür ediyoruz." dedi.

Yarışmaya katılanlar ise bu tür yarışmaların daha sık yapılması temennisinde bulunarak, duygularını paylaştı.

"Sorular çok güzeldi"

Mehmet Bucak

'Vesile olanlardan Allah razı olsun, çok güzel bir etkinlikti' diyen Mehmet Bucak, "En azından kendimizi geliştirmiş olduk. Peygamber efendimizin (Sallallahu Aleyhi ve Sellem) hayatını daha iyi anlayabilmek, daha iyi hayatımıza geçirebilmek için güzel bir etkinlikti. Maşallah katılım çok güzel, gençlerimizin hepsi en azından ulu önderimizin peygamber efendimiz olduğunun bilincine bu sayede kavuşmuş olduklarını düşünüyorum. Sorular çok güzeldi, tabi çalışan için çok kolaydı ve güzeldi. Ben yine okudum, Siyeri okudum ve çalıştım. Benim için çok basit geçti, inşallah hayırlısı olur. Yedi kişilik bir ailemiz var, beşimiz girdik inşallah hayırlısı olur." dedi.

"Sınavlar devam etmeli"

Muhammet Kasım Karayel

Sınava son bir haftada yetiştiğini belirten Muhammet Kasım Karayel, "Yoğun bir şekilde çalıştım, hem ses kayıtlarından hem de okumayla yoğun bir şekilde çalıştım, Kitabı yazan arkadaş gayet güzel yazmış, güzel konulara değinmiş, Allah kendisinden razı olsun. Soruların bir tanesi hariç diğerleri, hepsi güzeldi. Bir tanesini bir türlü anlamadım, onu da akşam göreceğiz. Zaten diğerleri gayet güzel hazırlanmış sorulardı. İnşallah hakkımızda hayırlısı olur. Sınavlar devam etmeli, çok güzel, çok faydalı oluyor. Özellikle Peygamber efendimizin (Salllalahu Aleyhi ve Sellem) hayatını okumaya teşvik ediyor, öğrenmeye teşvik ediyor, bilmediğimiz bir sürü konuları ve daha önce bildiğimiz fakat unuttuğumuz konuları tekrar etmemize sebep oluyor. Çok güzel oluyor ve faydalı oluyor."

"En önemli olan şey bilgimi yenilememdi"

Makbule Algın

Kitabı okuyarak ve önemli gördüğü yerlerin altını çizerek hazırlandığını ifade eden Makbule Algın, "Siyeri Rehber TV'de dinliyorum, orayı takip ediyorum. Zaten bu sınavı rehber TV'de gördüm. O kanalı da çok seviyorum. Sorular hem zor hem kolaydı. Paragraflar uzundu ve bende biraz unutkanlık var, Sahabe isimlerini unutuyorum. Genç nesil yapabilir, diye düşünüyorum. Bence bu sınavlar devam etsin. Kazanmak önemli değil benim için, en önemli olan şey bilgimi yenilememdir."

"Annemi umreye göndermek istiyorum"

Ahsen Tekin

Kitabı iyi okuyarak sınava hazırlandığını söyleyen Ahsen Tekin, "Daha önce de bilgim vardı zaten, öyle hazırlandım. İnşallah güzel sonuçlar almak nasip olur. Sorular orta seviyedeydi, çokta zorladı demeyelim sonuçta peygamberimizin hayatı. Yine iyiydi yani eğer nasip olursa kazanırsam umreyi kazanmak ve annemi umreye göndermek istiyorum." diye konuştu.

Nazlı Şavim

'Peygamber efendimizin (Sallallahu Aleyhi ve Sellem) hayatını okudum, daha önceden de okumuştum' ifadelerini kullanan Nazlı Şavim ise, şunları kaydetti:

"Yaşlı olduğumuz için tam anlayamıyordum, kitabı da bitiremedim. Biraz da gözüm rahatsız, Allah'ın izni ile okudum. İnşallah bir şey kazanmaktan öte bilgi kazanmak istiyorum. Sınav soruları kolaydı, okursan kolay, okumazsan kolay değildi. Okuduğumuz İçin inşallah kolay geçirdik. Bizim isteğimiz peygamber efendimizin ((Sallallahu Aleyhi ve Sellem) hayatını okuyup hayatımıza, yaşantımıza yansıtmaktır." (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir