• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Siyer Yarışması'na katılan çocuklar: Peygamber Efendimizin davasından asla vazgeçmediğini öğrendik
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından, "O'nu Oku O'nu Yaşa" temasıyla ülke genelinde olduğu gibi Şanlıurfa'da da Siyer Yarışması gerçekleştirildi.

Türkiye genelinde 7'den 70'e yüz binlerce kişinin katıldığı yarışma 10.30'da başladı, adaylara 90 dakika süre tanındı.

Yarışmaya Şanlıurfa'da 18 binin üzerinde kayıt yapıldı.

Yarışma, Şanlıurfa'nın tüm ilçelerinde toplam 149 okulda gerçekleşti.

Yarışmanın soru çözümleri; 1 ve 2. kategori için bugün saat 16.00'da, 3 ve 4. kategoriler için ise saat 20.00'de Rehber TV'de gerçekleştirilecek.

Cevap anahtarı peygambersevdalilari.com ve siyersinavi.com adreslerinde yayınlanacak.

Fatma Zehra Kız Anadolu İmam Hatip Lisesinde Siyer Yarışması'na katılan Şanlıurfalı öğrenciler duygu ve düşüncelerini İLKHA'ya anlattı.

"Kitabı 3 defa okudum"

Eylül Oflaz

Yarışma ile ilgili düşüncelerini paylayan Eylül Oflaz, "Sınavım iyi geçti. Hz. Peygamberimizin hayatı soruldu. Bir soruyu anlamamıştım. Kitabı 3 defa okudum. Kitabı okuyarak bir sürü şey öğrendim. Kitapta maceralar da vardı." dedi.

"Umre ödülünü kazanmak istiyorum"

Fethiye Betül Gök

Peygamber Efendimizin hayatı ile ilgili soruların olduğunu ifade eden Fethiye Betül Gök, "Sınavım güzel geçti. Boykotun kaç yıl sürdüğü sorulmuştu. Peygamber Efendimizin hayatı ile ilgili sorular sorulmuştu. Peygamberimiz 8 yaşındayken dedesi, 4 yaşında iken annesi ve doğmadan önce de babası vefat etmiş. Kitabı 5 defa okudum. Umre ödülünü kazanmak istiyorum." diye konuştu.

"Peygamber Efendimiz ile ilgili çok güzel sorular vardı"

Zeynep Kaya

Yarışmaya seneye tekrar katılacağını söyleyen Zeynep Kaya, "Faydalı ve çok güzel bir sınavdı. Faydalı olduğu için seneye de katılacağım. Sınavda Peygamber Efendimiz ile ilgili çok güzel sorular vardı. Sahabeler ile ilgili sorular olduğu için faydalandım. 58. soruda biraz takıldım ama daha sonra çözdüm. Peygamber Efendimizin hayatını okumak çok güzel bir duygu. İyi ki katılmışım, pişman değilim. Peygamber Efendimizin nasıl vefat ettiğini öğrendim, önceden bilmiyordum. Bedir ve Uhud Savaşını öğrendim." şeklinde konuştu.

"O'nun dürüstlüğünü, güvenirliğini öğrendim"

Muhammed Hüseyin Kılıç

Savaşların sıralamasıyla ilgili soruda zorlandığını belirten Muhammed Hüseyin Kılıç, "Siyer Yarışması çok güzel geçti. Seneye herkesin girmesini isterim. Sahabeler ve Peygamber Efendimiz ile ilgili sorular vardı. Savaşların sıralaması ile ilgili soruda biraz zorlandım. Peygamber Efendimizin hayatı çok güzel. Peygamber Efendimizin sahabelerini, O'nun dürüstlüğünü, güvenirliğini öğrendim." İfadelerini kullandı.

"Veda Hutbesi ve nübüvveti öğrendim"

Yusuf Avcı

Yusuf Avcı ise "Sınavım iyi geçti. Peygamber Efendimizin hayatı ve sahabelerle ilgili sorular vardı.  Aklımda sahabelerle ilgili bir soru kaldı. Veda Hutbesi ve nübüvveti öğrendim. Peygamber Efendimizin hayatını öğrenmek İslam'ı bilmek için önemli." dedi.

"Peygamber Efendimizin hayatını öğrendim"

Nisa Nur Aksak

Kitabı 5 defa okuduğunu söyleyen Nisa Nur Aksak, "Sınavım çok iyi geçti. Hiç zorlandığım soru olmadı. Aklımda en fazla Peygamber Efendimizin hayatı ile ilgili sorular kaldı. Peygamber Efendimizin annesinin, babasının ve dedesinin ne zaman vefat ettiği ile ilgili sorular soruldu. Kitabı 5 defa okudum. Peygamber Efendimizin hayatını öğrendim, Kur'an-ı Kerim'in önemini öğrendim. Herkes katılmalı, çok güzel bir yarışma." diye konuştu.

"Peygamber Efendimizin girdiği savaşlar aklımda kaldı"

Esra Turap

Esra Turap da "Sınavım güzel geçti. Peygamber Efendimizin hayatıyla ilgili sorular vardı. Peygamber Efendimizin girdiği savaşlar aklımda kaldı. Peygamber Efendimizin annesini, süt annesini ve babasını tanıdım." şeklinde konuştu.

"1 tane tek boş sorum vardı"

Mirhat Berat Birgül

Yarışmada sadece 1 soruyu boş bıraktığını vurgulayan Mirhat Berat Birgül, "Sınavım güzel geçti. Peygamber Efendimizin hayatı soruldu. 1 tane tek boş sorum vardı, başka da zorlandığım soru yok. Hedefim ödül kazanmaktır. Kitabı 20 defadan fazla okudum. Peygamber Efendimizin şefkatini, merhametini, cesaretini ve hayatını öğrendim." ifadelerini kullandı.

"Hazreti Muhammed'in hayatını öğrendim"

Melisa Şimşek

Sınavının çok iyi geçtiğini belirten Melisa Şimşek, "En çok 1 soruda zorlandım. Çok uzun bir soru vardı, o soru da zorlandım. Kitabı 1 defa okudum. Kitabı okuyarak Hazreti Muhammed'in hayatını öğrendim, merhametini öğrendim. Peygamberimizi tehdit etmeleri beni üzdü." dedi.

"Bir elime Ay'ı diğer elime de Dünya'yı verseler yine de davamdan vazgeçmem diyor"

Hamza Kaya

Peygamber Efendimizin davasından vazgeçmediğini öğrendiğine dikkat çeken Hamza Kaya, "Sınavım iyi geçti. Peygamber Efendimizin hayatı soruldu. Aklımda 8. soru tek kaldı. 8. soruyu anlamadığım için çözemedim. Kitabı 2 defa bitirdim. Kitabı okuyarak Peygamber Efendimizin cesaretini ve asla davasından vazgeçmediğini öğrendim. Peygamber Efendimiz 'Bir elime Ay'ı diğer elime de Dünya'yı verseler yine de davamdan vazgeçmem' diyor. Bu yarışmaya daha fazla kişi katılması için gayret etmeliyiz." diye konuştu.

"Peygamber Efendimizin hayatı ile ilgili bilmediğim şeyleri öğrendim"

Yahya Civan Güven

Yahya Civan Güven ise "Sınavım güzel geçti. Sınavda Peygamber Efendimizin hayatı soruldu. Kitabı 2 defa falan okudum. Peygamber Efendimizin hayatı ile ilgili bilmediğim şeyleri öğrendim. Bazı sahabelerin adını öğrendim. Yarışmaya giren herkesin Allah yardımcısı olsun." ifadelerini kullandı.

"Kitabın altını çizerek 2-3 defa okudum"

Müjde İnanır Konak

Yarışmayı düzenleyen Peygamber Sevdalıları Vakfı'na teşekkür eden Müjde İnanır Konak, "Sınav genel olarak kolaydı. Bazı sorular kitaba göre zordu. Sorular önceki yıllarda gördüğüm konulardı. Anlaşmalar sorulmuştu, çok kolaydı. Kitabın altını çizerek 2-3 defa okudum. Okulda öğrendiğimiz bilgilerin çoğu kitapta vardı. Sahabelerin ismini öğrendik. Sınavı iyi hazırlamışlar. Güzel bir sınavdı. Teşekkür ederiz." şeklinde konuştu.

Ensar Kaplan

Ensar Kaplan da sınavının iyi geçtiğini ifade ederek kitabı okuyarak Peygamber Efendimizin hayatını öğrendiğini söyledi. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir