• DOLAR 34.115
  • EURO 38.108
  • ALTIN 2860.767
  • ...
Yağmaladılar, yaktılar, esirleri infaz ettiler SOYKIRIM İTİRAFI!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kudüs

Doktorun adını açıklamayan Barnea, mektubu "kelimesi kelimesine" aktardığını kaydetti. Buna göre, 7 Ekim'de yaşananların işgalcilerde öfke ve intikam duygusu uyandırdığını, kendisini de etkileyen bu duyguların askerleri çeşitli alanlarda, "asiliğe" sevk ettiğini dile getiren doktor, "Ordu güçleri Gazze'deki evleri yağmaladı, yaktı ve esirleri idam etti." ifadelerine yer verdi.

İŞGALCİ ASKERLER ELEKTRİKLİ SÜPÜRGELERİ BİLE YAĞMALIYOR

"Yağmanın neredeyse kurumsallaştığını" aktaran askeri doktor, "Evlerden büyük miktarda yatak, gaz sobası ve gaz tüpüne el konulmasıyla başlayan olay, masa, çocuklara yönelik küçük oyuncaklar gibi küçük hediyelik eşyaların alınmasıyla devam ediyor. Küçük ve daha az disiplinli güçler telefonları, elektrikli süpürgeleri, motosikletleri ve bisikletleri yağmaladı." bilgisini paylaştı. Yaşananlardan utandığını vurgulayan ve "bir noktada baş belası olarak görüldüğü için yorum yapmayı bıraktığını" dile getiren askeri tabip "ordularının zarar verme amacıyla operasyonlar yürüttüğünü" belirtti.

ORDU GÜÇLERİ ARALIKLI OLARAK EVLERİ YAKIYOR

Yağma ve yakmaların ordudaki disiplin eksikliğine işaret ettiğini dile getiren işgal rejimi mensubu doktor, şöyle devam etti: "Ordu güçleri aralıklı olarak evleri yakmaya başlıyor ve tugay komutanı bunun kendisi için sorun olmadığını söylüyor. Askerlerin yayınladığı siyasi mesajların önünde neredeyse hiçbir engel yok; bunlar her zaman sağcı ve çoğu zaman aşırılıkçı. Ve liderler buna göz yumuyor."

İŞGALCİ ASKERLER FİLİSTİNLİ ESİRLERİ İNFAZ ETTİ

Gazze'de yaşanan çatışmalarda esir alınan İzzeddin el-Kassam Tugayları'nın 5 mensubunun birinin ayağının kırık olduğunu ve onu tedavi ettiğini anlatan askeri doktor, tedavi sırasında askerlerin tepkisiyle karşılaştığını, yaşanan arbede sonrasında işgalci bir askerin Filistinli esiri katlettiğini kaydetti. İşgal güçlerinin ele geçirdiği başka bir Kassam mensubunu da sorgusu sırasında vurarak şehit ettiğini paylaşan askeri doktor, "kendisinin de barış yanlısı olmadığını ancak israil askeri üniformasını üzerine geçirenlerin gittiği bölgelerde tüm sınırları aştığını" ifade etti. Gazetenin baş analisti Barnea​​​​​​​, bu anlatılanların çokça yaşandığını belirterek, Lübnan sınırında boşaltılmış işgal rejimi kasabalarında bile benzer şeylerin yaşandığını duyduğunu yazdı.

İŞGALCİ BARBARLAR 3 BİN KONUTU YAKTI

Gazze'deki hükümetin basın ofisinden yapılan açıklamada, "İşgal ordusu, Gazze Şeridi'ne düzenlediği soykırım savaşında 3 bin konutu yaktı." denilmişti. İşgal rejimi merkezli Haaretz gazetesinin 1 Şubat tarihli haberinde, işgalci askerlerin saldırılarında Filistinlilere ait yüzlerce ev onarılamaz bir şekilde hasar gördüğü belirtilmişti. Rejim ordusunda görevli komutanların, askerlere 7 Ekim'den bu yana saldırılara maruz kalan Gazze Şeridi'ndeki terk edilmiş evleri "yasal onay almaksızın" yakma emri verdiği bildirilmişti.  AA

BM Genel Kurul Başkanı Francis: İNSANLIK ADINA GAZZE'Yİ GÖRÜN

Birleşmiş Milletler (BM) 78. Genel Kurul Başkanı Dennis Francis, işgalci katillerin Gazze'nin güneyindeki Refah'a saldırı düzenleme olasılığına ilişkin, "İnsanlık adına Gazze'deki sivillerin durumunu görün ve önemseyin." açıklamasında bulundu.

New York

Francis, konuya ilişkin X sosyal medya hesabından paylaşım yaptı. İşgal rejiminin Refah'a yönelik olası askeri operasyonu hakkındaki haberler karşısında şoke olduğunu ve derinden endişelendiğini belirten Francis, "Genel Sekreterin, gidecek hiçbir yerleri olmayan çok sayıdaki masum için yalvarışına katılıyorum." ifadesini kullandı. Francis, "İnsanlık adına Gazze'deki sivillerin durumunu görün ve önemseyin." vurgusunda bulunarak, BM Genel Kurulu'nun acilen insani ateşkes sağlanması, uluslararası insancıl hukuka uyulması ve tüm esirlerin koşulsuz serbest bırakılması çağrılarını yineledi.

İşgal rejiminin sözde Başbakanlık Ofisinden yapılan yazılı açıklamada, "HAMAS'ın Gazze'nin güneyindeki dört taburu yok edilmeden savaşın hedefine ulaşılmasının mümkün olmadığı" ifade edilmişti. Açıklamada, katil Netanyahu'nun "israil ordusu ve güvenlik teşkilatına buradaki nüfusun çıkarılması ve HAMAS taburlarının yok edilmesi için hükümete sunmak üzere ortak bir plan hazırlaması talimatını verdiği" aktarılmıştı.  AA

Bu haberler de ilginizi çekebilir