• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Vali Yazıcı, Mal Kent Meydanı proje inşaat alanlarını inceledi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Malatya Valisi Ersin Yazıcı, 6 Şubat depremlerinde ağır tahribat alan Malatya’da büyük oranda yıkılan kent merkezinde yerinde dönüşüm esas alınarak gerçekleştirilen ve yapımı devam eden Şire Pazarı, Bakırcılar Çarşısı, Valilik Binası ve Saray Mahallesi inşaat alanlarında incelemelerde bulunarak firma yetkililerden bilgiler aldı.

İlk olarak Emlak Konut tarafından yaptırılan Şire Pazarı inşaatında incelemelerde bulunarak yüklenici firma yetkililerden bilgiler alan Vali Yazıcı, daha sonra inşaatına devam edilen Valilik binası inşaat alanında incelemelerde bulunarak, burada da firma yetkililerinden çalışmalar hakkında bilgiler aldı.

Vali Yazıcı, deprem sonrası kentte ticari hayatın yeniden canlanmasında önem arz edecek TOKİ Konut İdaresi Başkanlığı tarafından projelendirilen ve inşa sürecinde olan "Kent Meydanı Projesi" kapsamındaki Saray Mahallesi 1. Etap 60 bin metrekare alan üzerine inşa edilecek 594 adet konut, 493 adet dükkan ve 256 adet ofis inşaat alanında yüklenici firmadan bilgi aldı.

Kent Meydanı Projesinin tamamlanması için tüm yetkililerin büyük bir çaba gösterdiklerini belirten Yazıcı, projenin tamamlanmasıyla birlikte Kent Meydanı alanını en kısa sürede vatandaşların istifade edebileceği bir şekilde hizmete açacaklarını belirtti.

Yazıcı, Saray Mahallesi Projesi incelemesinden sonra Kışla Caddesi esnafını ziyaret ederek sorun ve taleplerini dinledi. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir