• DOLAR 34.007
  • EURO 37.863
  • ALTIN 2821.03
  • ...
Soykırıma karşı İngiltere'de sessiz yürüyüş gerçekleştirildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Filistinliler için Sağlık Çalışanları (HW4P), Filistinli Gençlik Hareketi ve Soykırım Karşıtı Doktorlar isimli sivil toplum kuruluşlarınca düzenlenen eyleme katılanlar, Londra'nın ikonik Westminster Köprüsü'nden Başbakanlık Ofisi 10 Numara'nın bulunduğu Downing Sokağı girişine yürüdü.

Hiçbir slogan atılmadan yapılan yürüyüşte eylemciler, Gazzeli gazetecilerle dayanışma göstermek için "basın" yazılı kasklar ve çelik yelekler giyerken ellerinde şehid edilen çocukları simgeleyen kanlı örtüler ve katliamda şehid edilen çocukların isimlerinin yazılı olduğu sembolik tabutlar taşıdı.

Yürüyüşün sona erdiği Downing Sokağı girişinde kurulan platformdan protestoculara seslenen Sınır Tanımayan Doktorlar İngiltere Başkan Yardımcısı Rachel Craven, siyonist rejimin, Gazze'de kimsenin güvende olamayacağı bir ortam oluşturduğuna vurgu yaptı.

Han Yunus'taki meslektaşlarının kendisine yazdıkları bir mesajda saldırılar nedeniyle saatlerce aynı odada kalarak görevlerini yürütmeye çalıştıklarını anlattığını belirten Craven, sağlık çalışanı ve hastaların 9 kere bir hastaneden diğerine taşınmak zorunda kaldığının altını çizdi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir