• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Ürdün: Refah'a saldırı, Gazze'de sivillerin sığınacak yer kalmayacağı anlamına gelir
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Ürdün Dışişleri Bakanlığı, siyonist rejimin Gazze'ye yönelik saldırılarına karşı güvenli bir sığınak olan Refah kentine askeri operasyon düzenlemesi tehlikesi konusunda uyararark.saldırıların sona erdirilmesi ve sivillerin korunması gerekliliğini belirtti.

Açıklamada,  uluslararası topluma siyonist rejimin insani felakete neden olan şiddetli savaşını önlemek için acil adımlar atması çağrısı yapıldı.

Refah kentine saldırının, Gazze'de sığınacak yerlerin kalmayacağı anlamına geleceği ifade edilerek, "İsrail işgal ordusunun, Gazze Şeridi'ne yönelik devam eden saldırganlığına karşı güvenli bir sığınak olan ve çok sayıda yerlerinden edilen Filistinli kardeşin sığındığı Refah kentine askeri operasyon düzenlemesi tehlikesi konusunda uyarıda bulunuyoruz." denildi.

Filistinlilerin kendi toprakları içinde veya dışında yerlerinden edilmelerini mutlak biçimde reddedildiği vurgulandı.

Filistinlilerin yaşadıkları yerlere geri dönmelerini ve yardımın Gazze Şeridi'nin her yerine ulaşmasını garanti altına alacak şekilde derhal ateşkes sağlanması istenen açıklamada, uluslararası topluma "sorumluluklarını üstlenmesi ve İsrail'in benzeri görülmemiş bir insani felakete neden olan şiddetli savaşını sürdürmesini önlemek için acil ve etkili adımlar atması" çağrısı yapıldı.

Açıklamada ayrıca, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyinin (BMGK) tehlikeli gidişatı önlemek ve derhal ateşkes ilan edilmesi için gecikmeden sorumluluklarını üstlenmesi gereğini bildirldi. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir