• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Malatya'da hekim ve sağlık çalışanları: Gündemden düşürülmeye çalışılan Gazze'deki katliamları gözler önüne sermeliyiz
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İşgalci siyonist rejimin Gazze'de yaptığı soykırıma tepki göstermek amacıyla hekimlerin ve sağlık çalışanlarının her hafta cumartesi günü düzenlediği 'sessiz yürüyüş'ün 13'üncüsü, Malatya'da da "Hekimler ve Sağlık Çalışanları "Terör, Soykırım ve İşgale Karşı Hekimlerden Sessiz Yürüyüş!" sloganıyla gerçekleştirildi.

Yürüyüş, eski İl Milli Eğitim Müdürlüğü binası önünden başlayarak, Kernek Karagözlüler Camii önünde son buldu.

"Terör rejimi 126 gündür dünyanın gözleri önünde soykırıma devam ediyor!"

Yürüyüşün ardından cami bahçesinde yapılan basın açıklamasını okuyan Tıp Fakültesi 2'nci sınıf öğrencisi Yunus Emre İlbaş, "Terör rejimi israil'in Filistin'de on yıllardır devam ettiği sistematik işgal ve zulüm 7 Ekim'den bu yana daha da şiddetlenerek tam 126 gündür soykırımdan başka hiçbir kelimeyle anlatılamayacak boyutlarda bütün dünyanın gözü önünde devam ediyor. Dünyanın gündeminden düşürülmeye çalışılan katliamların dehşetini bizim tekrar tekrar gözler önüne sermemiz gerekiyor. İsrailin yaptığı 2 bini aşkın katliamda 27 bin Filistinli şehit edildi. Bunlardan 12 bini çocuk, 8 bini kadın. 360 bin ev yıkıldı. İki milyon kişiyi yerinden edildi. Dört yüz okul ve üniversite saldırıya uğradı. Tam 30 hastane ve 53 sağlık merkezi hizmet dışı bırakıldı. Yine de meslektaşlarımız sağlık çalışanları, elektriksiz, susuz, oksijen ilaçsız şartlarda tedavi vermek için destansı biçimde mücadele veriyor" dedi.

"Bir avuç mazlumun karşısında bütün dünya zalimleri, tek safta saldırmaya devam ediyor"

Gazze'ye giden su vanalarının kapatıldığını, tarlaların bombalandığını ve Gazze'ye açılan tek kapı olan Refah Kapısının abluka altında olduğunu anımsatan İlbaş, şöyle devam etti:

"İnsani yardımlara geçit vermiyor. Devam eden bir şey daha var. İsrail işbirlikçisi devlet ve şirketlerin soykırımı olan aleni desteği artarak sürüyor. Bir avuç mazlumun karşısında bütün dünya zalimleri tek safta saldırmaya devam ediyor. Gönlü ve duası Filistin'in yanında olan vicdan sahiplerinin ise en büyük silahlarından biri boykot. Hayatımızın her alanında ve Mesleklerimizde boykot çağrımızı tekrarlıyoruz. Şirketlerin açıkladığı son rakamlardan anlıyoruz ki günlük hayatımızda gösterdiğimiz en ufak boykot çabası hep birlikte olunca çığ olup büyüyor. Tüm meslektaşlarımıza zulme destek olan ilaç firmalarını boykota devam etmeyi hatırlatıyor. Sağlık Bakanlığı yetkililerinden de aynı hassasiyeti hastane eczanelerinde göstermesini bekliyoruz."

"Kanıksamayacağız. Normalleştirmeyeceğiz. Sabırla ve azimle zulme karşı duranlardan olacağız"

İlbaş, son olarak, "Hekimler ve sağlık çalışanları olarak 13'üncü haftasında toplandığımız sessiz yürüyüşümüzde tutuklansalar da öldürülseler de görevleri başından ayrılmayan Gazzeli meslektaşlarımızı tekrar selamlıyorum. İnsanlık dışı bütün eylemlerden kurtulmak için verdiğimiz mücadeleyi sonuna kadar sürdüreceğiz. Bu minvalde tüm hekimleri sağlık çalışanlarını ve bütün vicdan sahibi insanları harekete geçmeye, bu onurlu yürüyüşte yer alarak zulme karşı durmak adına sessiz yürüyüş kervanımızda ses olmaya davet ediyoruz. Kanıksamayacağız. Normalleştirmeyeceğiz. Sabırla ve azimle zulme karşı duranlardan olacağız" ifadelerini kullandı. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir