• DOLAR 34.222
  • EURO 37.884
  • ALTIN 2921.403
  • ...
Bitlis'in trafik sorunları
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİTLİS - Bitlis İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü tarafından Bitlis'in trafiğiyle ilgili yapılan çalışmalar basınla paylaşıldı.


Paylaşılan basın notunda, otopark sıkıntısına, var olan otoparkların uygunsuz olduğuna dikkat çekilerek, araçların rastgele park edilmesinden dolayı oluşan trafik çilesine ve uygunsuz yapılan üst geçitlerin yaya trafiği için tehlike oluşturduğuna vurgu yapıldı.


Basın notunda yer verilen bazı sorunalar şöyle sıralandı: "İl Trafik Komisyonu'nda şehir içindeki tüm ilçe minibüs duraklarının şehir içinden kaldırılması kararı alınmıştır. Ancak belediye tarafından henüz bir çalışma yapılmamıştır. Mevcut otoparkların yetersiz olduğu konusu ile ilgili olarak yeni otopark açılması ile ilgili belediye ile gerekli yazışmalar yapılmış, sorun belirtilmiş ancak henüz bir çalışma yapılmamıştır.


İlimizde otobüs terminalinin olmaması nedeniyle şehirlerarası yolcu taşıyan otobüsler şehir merkezine girmekte bu da beraberinde trafik yoğunluğuna sebebiyet vermektedir. Meydana gelen trafik yoğunluğu ile ilgili olarak belediye ile gerekli yazışmalar yapılmıştır.
İlimizdeki üst geçitler tarafımızdan incelenmiş, var olan 6 üst geçidin yaya güvenliği açısından tehlike oluşturduğu tespit edilmiş, gereken yazışmalar yapılmıştır." (Şükrü Tontaş-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir