• DOLAR 34.115
  • EURO 38.132
  • ALTIN 2869.273
  • ...
17 bin çocuğun ebeveynleri  YA KATLEDİLDİ  YA ESİR ALINDI
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gazze

Gazze'deki hükümetin Medya Ofisi Genel Müdürü İsmail es-Sevabite, Gazze'nin orta kesimindeki Şuheda el-Aksa Hastanesi'nde basın toplantısı düzenledi. Basın toplantısında konuşan Sevabite, "Soykırım savaşının başladığı günden bu yana Gazze Şeridi'nde 17 bine yakın Filistinli çocuk ailesiz yaşıyor, bu çocukların ailelerinden bazıları şehit oldu veya alıkonuldu, bazıları anne ve babasını ya da ikisinden birini kaybetti." dedi. Gazze Şeridi'nde 7 Ekim 2023'ten bu yana 12 bin 150 çocuk, 8 bin 300 kadın, 340 sağlık personeli, 46 sivil savunma personeli ve 123 gazetecinin katledildiğini aktaran Sevabite, hükümet ofisinin yaklaşık 7 bin kişinin de hala enkaz altında olduğunu belgelediğini söyledi.

CESET HIRSIZLARI

İşgal rejimi, Gazze Şeridi'nde buldozerle yıktığı 13 mezarlıktan 300'den fazla ölünün cesedini çalmakla suçlayan Sevabite, işgalcilerin onlarca ölünün hayati organlarını çalarak cesetlerini yok ettiğini, bir kısmını geri verdiğini ve Gazze Şeridi'nin güneyindeki toplu mezarlara defnedildiğini aktardı.

KUZEY GAZZE’DE KITLIK ARTIYOR

Kuzey Gazze ilinde vatandaşların yediği un, pirinç ve hayvan yeminin tükenmesinin ardından kıtlığın artacağı konusunda uyaran Sevabite, Gazze Şeridi'nin tüm vilayetlerindeki barınma merkezlerinde bulunan 2 milyon yerinden edilmiş Filistinlinin yiyecek, su ve ilaç bulamadıkları için son derece zor bir hayat yaşadıklarına dikkati çekti. Sevabite, yerinden edilmenin zorlu koşulları ve onlara yönelik hizmetlerin olmayışı nedeniyle 700 binden fazla yerinden edilmiş kişinin bulaşıcı hastalıklara yakalandığını belirtti.  AA

Sınır Tanımayan Doktorlar: GAZZE’DE TEMİZ SU YETERSİZ YAŞAM KOŞULLARI “UMUTSUZ”

Sınır Tanımayan Doktorlar (MSF), temiz su yetersizliği nedeniyle Gazze'nin güneyindeki Refah kentinde Filistinliler için yaşam koşullarının "umutsuz" olduğunu ifade etti.

Ankara

MSF, Refah'taki Filistinliler için temiz su yetersizliğine ilişkin yazılı açıklama yaptı. Açıklamada, temiz su yetersizliği nedeniyle Filistinliler için yaşam koşulları "umutsuz" olarak nitelendirilerek, yüzlerce Filistinlinin su kamyonu önünde sıra olduğu belirtildi. MSF ekiplerinin yaklaşık 20 bin kişi için günde ortalama 110 bin litre su ulaştırdığı kaydedilen açıklamada, temiz su kaynaklarının yetersizliğine dikkati çekildi. Açıklamada, bölgedeki temiz su yetersizliğinin bağışıklık sisteminin zayıflamasına yol açması nedeniyle cilt hastalıkları, grip, dehidrasyon (sıvı kaybı), ishal gibi hastalıkların görüldüğüne değinildi. MSF'nin, su dağıtımının ve ulaştırmasının yakıt yetersizliği nedeniyle zor olduğu aktarılan açıklamada, su dağıtma noktalarının bombalandığı, yolların, altyapıların ve su borularının yok edildiği ifade edildi.  AA

GAZZE'DE ŞEHİT SAYISI 27 BİN 947'YE YÜKSELDİ

İşgalci katillerin, halkı zorla aç ve susuz bıraktığı Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılarında katlettiği Filistinlilerin sayısı 107 artarak 27 bin 947'ye çıktı.

Gazze/Kudüs

Gazze'deki Filistin Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref el-Kudra, yaptığı açıklamada, işgal rejiminin Gazze Şeridi'ne 126 gündür sürdürdüğü saldırılara ilişkin bilgi verdi. İşgal güçlerinin son 24 saatte Gazze Şeridi'nde 107 Filistinliyi daha katlettiği, saldırılarda şehit olan Filistinli sayısının 27 bin 947'ye yükseldiği aktarıldı. Son saldırılarda 142 kişinin daha yaralandığı Gazze Şeridi'nde toplam yaralı sayısının da 67 bin 459'a ulaştığı kaydedildi. Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Kudra, hala enkaz altında ve yol kenarlarında cenazelerin bulunduğunu ancak işgal güçlerinin engellemesi sebebiyle sağlık ekipleri ile sivil savunma görevlilerinin cenazelere ulaşamadığını vurguladı.

İŞGAL ORDUSU, GECE BOYU BASKIN DÜZENLEDİ

Filistin haber ajansı WAFA'nın haberine göre, işgal güçlerinin, baskın düzenlediği adresler arasında Nablus, El-Halil, Ramallah ve Beytüllahim kentleri yer aldı. İşgalci askerler, Nablus'taki Beyta beldesinde çok sayıda eve baskın düzenledi. Ramallah'ın kuzeyindeki Sencel beldesi ile Tulkerim kentine çok sayıda Filistinlinin evine düzenlenen baskında ise alıkonulanlar oldu. İşgal güçleri ayrıca Kalkilya beldelerine düzenlediği baskınlarda Filistinlilerin evlerine ses bombaları atarak, birçok duvara ırkçı ifadeler ve çizimler yazdı. İşgal güçleri her gün Batı Şeria'nın farklı noktalarına baskınlar düzenliyor. Bu baskınlarda çok sayıda Filistinli alıkonuluyor ve Filistinlilere ait evler yıkılıyor. Filistinlilerin karşılık vermesi üzerine çıkan çatışmalarda ise çok sayıda kişi katlediliyor ve yaralanıyor. Batı Şeria ve Kudüs’te de işgal güçleri ve Yahudi çetelerinin saldırılarında şu ana kadar 387 Filistinli katledildi.  AA

 

 

 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir