• DOLAR 34.236
  • EURO 37.958
  • ALTIN 2927.608
  • ...
Şırnak Üniversitesi yeni akademik yılına girdi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞIRNAK- Şırnak Üniversitesi "2013-2014 Eğitim-Öğretim Yılı Akademik Açılışı" Şehr-i Nuh Otel'de düzenlenen törenle gerçekleştirildi.

 

Törene; Şırnak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Akmaz'ın yanı sıra, Şırnak Vali Vekili Mustafa Akgül, Vali yardımcısı Deniz Zeyrek, çok sayıda kurum müdürleri ve öğrenciler katıldı.

 

Açılış konuşmasını yapan Şırnak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Akmaz, Şırnak Üniversitesine yaptıkları katkı ve destekten dolayı başta Acar Group Başkanı Mehmet Emin Acar olmak üzere bütün mülki amirlere, belediye yetkililerine, sivil ve meslek toplum örgütlerine ve Şırnak halkına teşekkürlerini bildirdi.

 

Akmaz, " İlahiyat Fakültesi, Mühendislik Fakültesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Turizm ve Otel İşletmeciliği, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Fen Bilimleri Enstitüsü, Şırnak Meslek Yüksekokulu, Cizre Meslek Yüksekokulu, Silopi Meslek Yüksekokulları'nın yanı sıra bölgenin ve şehrin ihtiyaçlarını baz alarak Ziraat Fakültesi, Beden Eğitimi Spor Meslek Yüksekokulu ile İdil Meslek Yüksekokul'unu açarak kurumumuzu akademik anlamda daha da güçlendirdik" şeklinde konuştu.

 

Konuşmasını sinevizyon eşliğinde sürdüren Şırnak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Akmaz;"Bizler, 225 akademik personelimiz, 176 idari kadromuz ve 2488 öğrencimizle büyük bir aile olarak yolumuza devam ederken, ayrıca 2008 yılından bu yana 13 panel, 55 bilimsel konferans ve 140 bildiri ile bilime katkı sağlayan bir kurum olma yolunda ciddi mesafeler kat ettik. Beş yıl gibi kısa bir süre zarfında dört uluslar arası sempozyum gerçekleştirerek evrensel bir kurum olduğumuzu ispat ettik. Bu sene 27-29 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirdiğimiz ve bölgenin turizm ve ekonomik alanda kalkınmasına büyük katkı sağlayacağına inandığımız Uluslararası Hz. Nuh ve Cudi Sempozyumu da evrensel düşünerek hareket ettiğimizin diğer bir ispatıdır" dedi.

 

Ardından kürsüye gelen Şırnak Vali Vekili Mustafa Akgül, uluslar arası arenada bir ülkenin gücünün katma değer üreten üretimden geldiğini bunun da bilim ve teknoloji ile mümkün olduğunu belirtti. Vali Vekili Akgül, Şırnak Üniversitesi'nde enerji mühendisliği bölümünün var olduğunu ve bu bölümün Şırnak'ın enerji potansiyeli açısından gerek Türkiye ve gerekse de Ortadoğu'da önde gelen iller arasına sokabileceğini vurguladı.

 

Diyanet Vakfı Denetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Şerafettin Gölcük, "Nübüvvet Zamanı" adlı açılış dersinde Peygamberler tarihini işledi.

 

"2013-2014 Eğitim-Öğretim Yılı Akademik Açılışı" töreni verilen yemekle son buldu. (Muhammed MÜLDÜR - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir